Guide: Maksimal sikkerhed på Facebook

Facebook har længe været det sorte får på sikkerheden, men alligevel er det én af de mest brugte sider på nettet.

Facebook har længe været det sorte får på sikkerheden, men alligevel er det én af de mest brugte sider på nettet. Men du kan selv sikre din profil med både mobilkode, e-mails og kryptering.

Blandt andet sørger mobil-funktionen for at du skal indtaste en kort sikkerhedskode på mobilen, når en uautoriseret computer eller enhed prøver at få adgang til din profil.

Men egentlig har vi danskere ikke officielt mulighed for at bruge mobilen som sikkerhed, men der er alligevel et nemt trick, så du kan blive helt sikker på nettet.

Du skal blot følge disse trin:

1. Det kan være du kan gøre det uden at skifte sprog. Men vi kunne først få vores til at fungere, da vi skiftede sprog. Så skift sproget til 'English (US)'. Det kan du gøre her.

[image:fid:38582]

2. Vælg derefter fanebladet 'Settings', og gå ned og tryk på 'Account Security'. Sæt hak ud fra teksten 'Require me to enter a security code sent to my phone'.

3. Tryk på 'Next' og husk at 'Denmark (+45)' skal stå som 'Country Code'. Derefter skriver du dit mobilnummer ind og trykker 'Continue'. Der kan godt gå et stykke tid før du modtager en sms med en kode.

[image:fid:38583]

4. Den korte kode indtaster du og trykker 'Next'. Så har du aktiveret mobilfunktionen, og har derved et nemt overblik over hvem der får adgang til din profil.

5. Under 'Account Security klikker du nu også 'Browse Facebook on a secure connection (https) whenever possible', så din netadgang er på en krypteret side. Det gør det sværere at få adgang til dine informationer, hvis du nu sidder på en åben trådløs forbindelse.

[image:fid:38584]

6. Du kan også slå e-mail-beskeder til, så du både får sms og e-mail, hvis der er en uautoriseret adgang i gang. Punkt 5 og 6 kan også lade sig gøre med dansk sprog.

7. Du kan nu skifte sproget tilbage til dansk under 'Language'

8. Du er nu i noget bedre hænder på Facebook.