Disse apps sikrer dig en god julefrokost

1.

1. How to Cook Everything

  • Platform: iOS
  • Pris: 32 kroner

Skribent på New York Times Mark Bittman har lavet denne kogebog, der blandt andet indeholder opskrifter på julemenuer. I alt er der 2.000 opskrifter og 400 hjælpsomme illustrationer, så det skulle være mere end rigeligt til at få dig gennem årets julefrokostmenu. Du kan desuden fodre dine venner på Facebook og Twitter med info om dit madlavningsprojekt.

2. Jeg har aldrig - Julefrokost

Spil det klassiske spil ’Jeg har aldrig’ som selskabsleg til årets julefrokost – enten individuelt eller som holdkonkurrence. Du kan finde ud af ting, du ikke anede om din kolleger og udlevere dig selv og dine mørkeste hemmeligheder samtidig. Spørgsmålet er, om du tør?

3. Terninger

Pakkelegen er en klassiker til julefrokosten, men der mangler ofte noget af det vigtigste – nemlig terningerne. Med denne app har du altid en terning ved hånden, og du har således mulighed for at spille, ligegyldigt hvor du befinder dig. Kan du ikke helt huske reglerne for pakkelegen, kan du få hjælp her.

4. Sæt proppen i

Hvor meget har du egentlig drukket? Denne app indeholder en genstandstæller, som hjælper dig med at holde et vågent øje med, hvor meget alkohol du indtager i løbet af aftenen og natten. Du vælger genstand og antal, du har drukket, i et menukort inde i app'en, hvorefter den fortæller dig, om du overskrider de anbefalede mængder.

5. Aquavitguiden

  • Platform: iOS
  • Pris: 45 kroner

Glem ikke snapsen! Med denne app får en oversigt over populære akvavitter. Du har mulighed for at sortere dem efter bestemte kriterier og komme med din egen vurdering og karakter. En smart funktion er, at du kan søge efter, hvad snapsen skal passe til af madvarer. Det eneste minus ved app'en er, at den er på norsk og har norske priser.

6. Get Home

  • Platform: iOS
  • Pris: Gratis

Med denne app er det let for dig at finde hjem igen efter en våd julefrokost. Når du starter app’en første gang, bliver du bedt om at indtaste din hjemmeadresse, og derefter kan du skræddersy app’en, så du med et klik kan finde ud af, hvor du er, ringe eller skrive til en ven eller finde den hurtigste vej hjem med offentlig transport.

7. DSB Billet / Mobilbilletter

Skal du med bus, tog eller metro enten på vej til eller hjem fra julefrokost? Så er der hjælp at hente med DSBs billetapp og ikke mindst de forskellige busselskabers apps – som eksempelvis Hovedstaden, Sydtrafik, FynBus, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab. Her kan du købe din billet direkte på din smartphone, så du er fri for at stå i kø i kiosken.

8. Click A Taxi

Denne danskudviklede app er allerede yderst populær og godt på vej til at blive spredt ud over hele verden. Og med god grund. Med den kan du ganske simpelt springe telefonkøen til det nærmeste taxaselskab over, og bestille en vogn med et enkelt klik. Den er især god, hvis du har fået lidt for meget indenbords og derfor ikke har helt styr på, hvor du befinder dig – app’en bruger nemlig gps’en til at finde din position. Vær dog opmærksom på, at der er ekstra lange ventetider på taxa’er fredag og lørdag nat i december – også med Click A Taxi.

9. Spotify

Ingen julefrokost uden musik. Med Spotify kan du streame millioner af sange på din telefon eller tablet. Hvis du ikke har et Spotify Premium-abonnement, kan du prøve det gratis i 48 timer. Det skulle være rigeligt til julefrokosten. Alternativt kan du for 99 kroner i måneden tegne et Premium-abonnement.

10. Find Venner/Latitude

Er du blevet væk fra flokken? Med disse apps kan du altid se, hvor dine venner er. Det er dog nok en meget god ide, at I tilføjer hinanden til vennelisten, inden alkoholen for alvor tager over. Så kan I til gengæld holde øje med hinanden hele aftenen i bedste stalker-stil, ligesom det er muligt at få en meddelelse om, når venner forlader et bestemt sted.

God julefrokost de næste weekender ønsker vi her fra Beep.