5 enkle trin: Sikr du dig mod nettets fjende nr 1

16x9

<p>Web-sårbarheden Heartbleed har vist sig at være over det meste af nettet, men har heldigvis endnu ikke haft nogle ofre.<span style="font-size: 13px

Web-sårbarheden Heartbleed har vist sig at være over det meste af nettet, men har heldigvis endnu ikke haft nogle ofre. 

Men det er ikke ensbetydende med at nettet er blevet et sikkert sted at være. Så derfor opfordrer vi dig til 5 helt enkle trin, som du nemt kan forholde dig til. De kan være med til at beskytte dig bedre.

1)   Opdatér dine enheder i dag 

Vær opmærksom på at få opdateret både din mobil, din tablet og din computer. Afhængigt af systemerne skal du en tur ind forbi Indstillinger og sikre dig, at du har den seneste software-opdatering.

2) Hold dig fra websteder du ved er berørt

De fleste sikre sider bruger i dag OpenSSL, som er den berørte protokol, men Yahoo, Imgur og Flickr har alle meldt aktivt ud, at de er opmærksomme på fejlen på deres sider. Men hvis du bruger andre websider, som du er usikker på, kan du enten tjekke dette websted eller skrive en mail til websiden. 

3)   Udskift din password – men først efter hullet er lukket 

Det er altid en god idé, at udskifte sit kodeord efter sådan et hul, men sikr dig først, at webstedet du har oplysninger på, har fået rettet fejlen. Når det er blevet bekræftet, kan du ændre det. 

4)   Spørg dig frem

Problemet med Heartbleed er, at det er noget mere sandsynligt, at det netop er de små websider, der er blevet ramt. Så spørg din favorit webshop eller den lokale bank-webside, om de har rettet på sagerne, før du gør mere.

5)   Hold øje med din konto

Hold øje med din konti, som Google, Paypal, bankkontoen og så videre. Hvis der sker uregelmæssigheder, så tag kontakt til udbyderen afhængigt af hvor det sker.