Sagen mod Camilla Broe droppes

Narkosagen mod den 42_årige Camilla Broe droppes på grund af forældelse

Narkosagen mod den udleverede dansker Camilla Broe, 42, ser nu ud til at blive aflyst. Det oplyser hendes danske advokat Michael Juul Eriksen. Natten til onsdag besluttede den føderale dommer i retten i Miami, at tiltalen mod danskeren skal droppes på baggrund af forældelse.

Retssagen, der var sat til den 11. januar, ser dermed ud til at blive aflyst. Camilla Broes amerikanske advokat Theresa Van Vliet vil nu arbejde på at få sin klient løsladt mod kaution.

Sagen er dog ikke endeligt afgjort. Den amerikanske anklagemyndighed har mulighed for at anke afgørelsen til en højere instans.

"Og det tror jeg givet de vil være. Der er meget prestige i den her sag," siger Michael Juul Eriksen til TV 2.

Han håber dog, at Camilla Broe kan løslades mens ankesagen står på.

Søster: Helt ubeskriveligt
"Det er helt ubeskriveligt," siger Camillas søster, Betina Broe, til Ekstra Bladet. Hun fik nyheden direkte fra advokat Van Vliet.

Camilla Broe bliver først orienteret om sagens nye udvikling i løbet af onsdagen.

Den 42-årige dansker var tiltalt for at have smuglet 106.000 ecstasypiller. Hun har siddet varetægtsfængslet siden den 10. august 2009. Hun risikerede en straf på 63 års fængsel.

Næste skridt: Erstatningssag
Michael Juul Eriksen siger til TV 2, at hans næste træk nu vil være at forberede en erstatningssag.

Han langer i samme ombæring ud efter det danske Justitsministeriums ageren i sagen:

"Der må sidde nogle i justitsministeriet og Østre Landsret med røde ører, fordi vi hele tiden har sagt at sagen var forældet. Det er ikke noget justitsministeriet har undersøgt," siger han.

"Bliver Camilla Broe løsladt i USA og sagen mod hende droppet, kan den danske stat forvente at få en erstatningssag på nakken," siger Michael Juul Eriksen.