Scorer kassen: Dansk selskab solgt til indisk virksomhed

16x9
David Fellah er en af stifterne af Designit, der er blevet solgt for 635 millioner kroner. Foto: Scanpix

Tre danske iværksættere kan dele 425 millioner kroner imellem sig, efter at de solgte designselskabet Designit til en indisk virksomhed i sidste uge. 

Tre danske iværksættere kan dele 425 millioner kroner imellem sig, efter at de solgte designselskabet Designit til en indisk virksomhed i sidste uge. 

Selskabet blev solgt for 635 millioner kroner til den indiske virksomhed Wipro.

- Vi har store drømme, og hvis vi skal have dem opfyldt, så bliver vi nødt til at få en stærk partner ind. Den har vi fundet i Wipro, som vi ser som det perfekte match, siger Mikal Hallstrup, direktør i Designit, til Børsen.

Selskabet har flere prominente samarbejdspartnere blandt andet Audi, Novo Nordisk, Arla og det amerikanske it-firma Cisco.

- Det er tankevækkende, at min gamle mor har nemmere ved at bruge en iPhone end logge på sin netbank med NemID. Det er derfor Apple har så stor succes med sine produkter; det er nemt at gå til for kunderne. Brugeroplevelsen er altafgørende for en virksomheds produkter og services i dag, og det er dér, vi er rigtig, rigtig gode, hvis jeg selv skal sige det, siger Mikael Hallstrup til BT.

Designit blev stiftet af Mikal Hallstrup og Anders Gert-Nielsen, der mødte hinanden på designskolen i Aarhus. De stiftede selskabet i 1991 og fire år senere kom David Fellah til og blev medejer. Tilsammen ejer de to tredjedele af firmaet, hvilket altså sikrer dem en gevinst på 425 millioner kroner til deling.

Det er dog ikke pengene, der har været den drevet værket for de tre danskere, fortæller Mikal Hallstrup.

- Det er selvfølgelig en rar belønning at få, men det er mere ambitionen om det, vi nu kan opnå, der driver os. Vores drøm er at få endnu mere indflydelse på de globale markeder. Vi har tidligere prøvet at komme ind i USA og England, og nu får vi altså en mulighed for det med en stærk, global spiller som Wibro i ryggen, siger Mikal Hallstrup til BT.

Designit har cirka 300 ansatte spredt udover lande som Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Spanien, Israel og Japan.