Nu skal de diskutere klodens 5 største udfordringer

Magthavere, politikere og erhvervstopfolk fra hele verden mødes i næste uge for at drøfte verdens tilstand og de udfordringer, der ligger forude.

Ekstremt vejr, migration og flygtningestrømme, store naturkatastrofer, terrorangreb og IT-kriminalitet er i en rapport udnævnt som klodens største udfordringer i 2017.

På det årlige World Economic Forum (WEF) i Davos i Schweiz skal politiske magthavere, topfolk fra erhvervslivet og andre indflydelsesrige personer drøfte verdens tilstand og tage stilling til de udfordringer, der ligger forude.

Johan Koop er salgsdirektør i forsikringsmæglervirksomheden Marsh, som har været med til at udvikle årets risikorapport i forbindelse med WEF. 

- Virksomheder skal øge deres parathed og modstandsdygtighed til pludselige bevægelser på den politiske scene, men også på andre områder som naturkatastrofer og ekstremt vejr, siger han.

Rapporten er udarbejdet af konsulentvirksomheden Marsh and Mclennan.

Forberedelse er afgørende

Flere punkter på listen har topchefer og enkeltpersoner svært ved at gøre noget ved, men i rapporten anbefales det, at virksomhederne ruster sig til de udfordringer, der kan komme. 

For den enkelte virksomhed betyder det, at beredskab er et af de områder, der skal på agendaen i de kommende år.

- Topledere bør sikre sig, at de har det fornødne beredskab på plads, hvis terror eller naturkatastrofer skulle opstå i de regioner, de er tilstede i, siger Johan Koop.  

Trump, Brexit og EU bliver store samtaleemner

78-årige Klaus Schwab er idémanden bag WEF. Han håber, at mødet resulterer i konkrete bud på, hvordan man kan tage fat i de "grundlæggende årsager" til den udbredte bekymring, han mener, præger verden i dag.

Hvordan den politisk uerfarne Trump vil fungere som præsident ventes ifølge Klaus Schwab at blive en af de store samtaleemner blandt deltagerne.

Briternes beslutning om at forlade EU og spørgsmålet om Europas fremtid i det hele taget, kommer helt sikkert også på dagsordenen, mener han ifølge AFP.

Verdens største samling af magthavere

Det økonomiske forum er verdens største samling af magtfulde mennesker. Således er direktører, journalister og pengemænd i en skøn sammenblanding med Hollywood-stjerner, akademikere og statsledere altså til stede i Davos til World Economic Forum.

Der ventes mere end 3000 deltagere fra 100 lande; herunder 1.200 topchefer og mere end 50 statsledere.

En af de mest prominente deltagere er den kinesiske præsident Xi Jingping, der som den første kinesiske præsident nogensinde er med til dele af topmødet.

Fra Danmark vil blandt andre finansminister Kristian Jensen deltage i mødet. Derudover deltager en stribe topchefer, hvor Søren Skou fra Mærsk, Niels B. Christiansen fra Danfoss, Henrik Poulsen fra Dong og mange andre tager del i drøftelserne.