10 byggemarkeder får kniven efter katastroferegnskab

16x9
DT Group lukker 10 ud af 83 Stark-byggemarkeder. Foto: Torben Christensen / Scanpix Danmark

10 Stark-byggemarkeder skal lukkes efter historisk dårligt regnskab.

DT Group, der står bag byggemarkederne Silvan og Stark, tager nu konsekvensen af et historisk dårligt regnskab. 

10 Stark-byggemarkeder skal lukkes. Det skriver Berlingske Business.

Butikskædens medarbejdere blev onsdag morgen orienteret om den drastiske beslutning af DT Groups topchef, Søren P. Olesen. 

Allerede om en måned, 10. februar, begynder arbejdet med at lukke og slukke i de 10 berørte butikker. 

Dertil kommer en saltvandsinsprøjtning til de resterende byggemarkeder, der skal moderniseres for over 750 millioner kroner til sammen.

116 medarbejdere bliver berørt

Stark-kæden består på landsplan af 83 byggemarkeder. De 10, der skal lukke, er dem, der ikke tjener penge nok. 

Det drejer sig om Stark i Hou i Nordjylland, Bjerringbro i Midtjylland, Ebeltoft på Djursland, Brædstrup i Østjylland, Rudkøbing på Langeland, Søndersø og Ørbæk på Fyn, Nakskov på Lolland og Højby og Osted på Sjælland.

116 medarbejdere vil blive berørt af lukningerne. Søren P. Olesen kan endnu ikke sige, hvor mange af dem, der vil blive afskediget. 

Men kunderne vil der blive taget hånd om, forsikrer han. 

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at vores kunder får en god oplevelse og måske kan fortsætte med at arbejde sammen med de medarbejdere, de kender, bare i en anden Stark-butik, siger han til Berlingske Business.

En dårlig trend skal ændres

DT Group tjente godt nok over 160 millioner i det seneste regnskabsår, men det er markant under tidligere tiders niveau.

Indtjeningen er skrumpet år for år. Eksempelvis lød bundlinjen på næsten 750 millioner for 10 år siden. Det seneste regnskab er det dårligste i 20 år. 

- Jeg kan ikke lide den trend, hvor vi hvert år tjener lidt mindre end året før, og det ønsker vi nu at få ændret, siger Søren P. Olesen fra DT Group.