Mange ordrer får milliarderne til at strømme ind i Vestas

16x9
Vestas øger forventningerne. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Store mølle-ordrer sætter forventninger op i Vestas.

Stærk ordrebog i 2016 får Vestas til at skrue forventningerne op til årets frie pengestrømme før regnskab.

Forudbetalingerne for de mange ordrer, der er strømmet ind hos Vestas i 2016, slår selskabets tidligere forventninger med flere vingelængder.

Vestas opjusterer derfor forventningerne til selskabets såkaldt frie pengestrømme i 2016 fra en milliard euro til nu 1,5-1,6 milliard euro. Det oplyser Vestas i en meddelelse.

Det svarer i danske kroner til en opjustering fra knap 7,5 milliarder kroner i frie pengestrømme til nu i omegnen af 11-12 milliarder kroner.

Overraskende højt 

Opjusteringen skyldes primært en stærk ordreindgang, lyder det fra Vestas. Ifølge aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank er det ikke overraskende, at Vestas opjusterer, men tallet er overraskende højt.

- De frie pengestrømme er de penge, som Vestas får i kassen, når der kommer mange nye ordrer. Mange ordrer er lig med mange forudbetalinger, som ryger ned i Vestas' kasse, og det er det, der er med til at løfte de frie pengestrømme, siger han.

Hvordan det er gået på de andre poster i regnskabet for 2016, afslører Vestas 8. februar, når vindmøllegiganten aflægger årsregnskab.