Succesfuld iværksætter-læge poster millioner i dansk startup

Den medicinske teknologivirksomhed Cortrium har fået en større kapitalinsprøjtning fra den danske direktør og iværksætter-læge Ulrik Juul Christensen.

Bag investeringen står Area9, der for to år siden blev solgt af fire danske venner til amerikanske McGraw Hill for 1,5 milliarder kroner.

Den danskejede virksomhed Cortrium laver udsyr, der gør det hurtigere, nemmere og billigere at diagnosticere hjerteflimmer, som er en af de hyppigste årsager til blodpropper. 

Adm. direktør i Cortrium, Erik Søndergaard Poulsen, vil med kapitalindsprøjtningen forsøge at komme ind på det europæiske marked. 

- Vi forsøger i særdeleshed at komme ind på det tyske og danske marked. I samarbejde med Pfizer, forbereder vi vores hjertemonitor og forretningsmodel til det tyske marked, siger han. 

Der er stor begejstring at spore hos direktøren for både Cortrium og Area9, begge glæder sig til det fremtidige samarbejde og til at granske mulighederne for at udvikle Cortrium mest muligt. Se interviewet med både Erik Søndergaard Poulsen og Ulrik Juul Christensen her: 

Forsøger at komme hjerteflimmer til livs

I Danmark kan der være lang ventetid på at få diagnosen hjerteflimmer. I følge Erik Søndergaard Poulsin kan der kan være op til fire måneders ventetid på at nutidens måleudstyr når frem til et resultat.

Cortriums nye teknologi gør det muligt at gøre det via fire-fem dage, hvor patienten kun har kontakt til egen praktiserende læge. 

Cortrium er en medicinsk teknologivirksomhed som har udviklet en avanceret sundhedsmonitor der placeres på brystkassen af patienten. Monitoren måler hjerterytme, åndedrag, temperatur samt fysisk aktivitet og kan formidle data direkte til lægen.
Cortrium er en medicinsk teknologivirksomhed som har udviklet en avanceret sundhedsmonitor der placeres på brystkassen af patienten. Monitoren måler hjerterytme, åndedrag, temperatur samt fysisk aktivitet og kan formidle data direkte til lægen. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Teknologien er i øjeblikket ved at gennemgå diverse kliniske tests blandt andet her i Danmark. Produktet ventes at blive lanceret i Tyskland andet kvartal i 2017 og senere på verdensplan.

Ingeniør og læge i en og samme person

Area9 har investeret et endnu uvist beløb i Cortrium. Grunden hertil er blandt andet, at Cortrium er kommet enormt langt i forhold til virksomhedens størrelse, det oplyser administrerende direktør i Area9, Ulrik Juul Christensen. 

- Cortrium har været i stand til at vælge nogle meget pragmatiske løsninger. Eriks (administrerende direktør i Cortrium, RED) baggrund som både læge og ingeniør gør, at Cortrium har udviklet nogle meget spændende teknologier, siger han. 

Ulrik Juul Christensen er samtidig imponeret over Cortriums ageren på et marked, der er fyldt med store spillere og gigantinvesteringer, der falder til jorden. 

Erik Søndergaard Poulsen har på nuværende tidspunkt ikke noget endeligt mål i forhold til, hvor langt han kan udvikle virksomheden. I første omgang handler det for ham om at nyde det første step på den rejse, han netop har begyndt. 

- Lige nu er det en spændende rejse, vi er på. Vi er super glade for at have nået milepælen med investeringen. Vi arbejder præcis med det, jeg synes, er spændende - nemlig fusionen mellem medicin og teknologi, siger han.