Virksomheder til sygdoms-egoister: Bliv nu hjemme

16x9
Her ses Peder Tuborgh, der er administrerende direktør i Arla. Hos Arla beder de medarbejderne blive hjemme, når de er syge. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Flere danskere går syge på arbejde, og det er skidt for forretningen, mener flere virksomheder.

Hoste, snotnæse og nys. Oplever du også, at flere af disse sygdomstegn begynder at titte frem på arbejdspladsen her i kulden, så er du ikke den eneste.

Flere medarbejdere går nemlig på arbejde, selvom de er syge. Men fra flere virksomheder lyder opfordringen: Bliv hjemme.

- Masser af medarbejdere kommer på arbejde, selvom de er syge. Det må være noget med, at man føler, man skal præstere. Derfor lægger man sig ikke syg, forklarer Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka Forsikring.

- Ingen er så uundværlige, at de ikke kan blive hjemme, hvis de er syge, understreger hun.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiversforening var sygefraværet blandt privatansatte i 2014 det laveste i 19 år.

Bange for at miste job

Flere af de virksomheder, TV 2 Business har talt med, peger på, at finanskrisen også har haft sit indspil på, at flere danskere går på arbejde, selvom de er syge.

- Vi har været i en økonomisk krise, og folk er bange for at miste deres job. Alle kender nogen, der har mistet det. Så der er sket en ændring i befolkningen de sidste 5-10 år. Vi skal præstere, siger Lise Agerley.

Vi har været i en økonomisk krise, og folk er bange for at miste deres job.

Lise Agerley, Alka Forsikring

Hun fortæller også, at Alka Forsikring aldrig har solgt så mange lønforsikringer som lige nu.

Ender som en ond cirkel

Hos en anden dansk virksomhed ser man heller ingen grund til, at medarbejderne kommer på arbejde, når de er syge. Det bliver en ond cirkel i sidste ende.

- Tit hvis folk har nogle symptomer, så bliver de bare syge endnu længere, hvis de tager på arbejde. Så det vil jeg på ingen måde sige. Hvis folk er syge, så skal de blive hjemme under dynen, siger Morten Krebs Gjesing, der er HR-chef for Arla Food til TV 2 Business.

Og det er netop det økonomiske perspektiv - sammen med det personlige - der gør, at virksomhederne vil have medarbejderne til at blive hjemme, når de er syge.

- Når man er syg og går på arbejde, smitter man også andre, og det er ærgerligt for vores økonomi. Man kan se, at når der mangler mange på en arbejdsplads, så sælger vi mindre og får behandlet sagerne langsommere, forklarer Lise Agerley.

Chefens adfærd påvirker medarbejderne

Hos Dansk Erhverv er de meget opmærksomme på kulturen omkring sygefravær i virksomhederne. Sygefravær kan nemlig blive en stor udgift for virksomhederne, forklarer Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

 - Det er et af vores helt store fokusområder, og noget vi taler meget om, når vi rådgiver virksomheder. Vi forudser faktisk, at de næste år vil byde på et stigning i sygefraværet hos virksomhederne, og den udgift, der er forbundet med sygefravær, kan faktisk betyde forskellen på sorte og røde tal på bundlinjen, understreger Peter Halkjær. 

Alligevel mener Dansk Erhverv, at det er svært at konstatere, at størstedelen af de danske virksomheder råder deres medarbejdere til at tage syge på arbejde.

- Der er mange faktorer, der spiller ind, når en lønmodtager melder sig syg. Og vi tror, de fleste virksomheder egentlig ønsker, at syge medarbejdere bliver under dynen, hvis sygdommen melder sig. Men det er klart, at hvis chefen tager på arbejde, selvom personen er syg, så kan man risikere, at medarbejdere heller ikke bliver hjemme, når snuen melder sig, lyder det fra Peter Halkjær.