Eksploderende mobil forbydes nu på fly fra Danmark

Efter flere flyselskaber i USA, Canada og Singapore har forbudt de rejsende at have eksplosive mobiler fra Samsung med ombord, følger danske fly med.

Landets to største flyselskaber, SAS og Norwegian indfører nu et forbud mod at have de sprængfarlige Samsung Note 7 med ombord.

Det fortæller flyselskaberne til TV 2 Business.

Forbuddet kommer oven på flere meldinger om, at Samsungs nyeste telefon, Samsung Note 7, eksploderer.

- Sikkerheden er Norwegians højeste prioritet, og derfor besluttede vi i går at forbyde Samsung Galaxy 7 på alle Norwegian-flyvninger. Det vil sige, at enheden hverken må medbringes i kabinen eller i den indtjekkede bagage. Dette inkluderer alle Samsung Note 7-enheder, skriver Daniel Kirchhoff, der er informationschef i Norwegian, til TV 2 Business.

Forbuddet mod telefonen i Norwegians fly trådte i kraft i går.

Hidtil har der ellers blot været et forbud mod at oplade og tænde mobilen ombord på flyene, men nu skærpes kravene altså.

SAS forbyder det fra i morgen

I weekenden meldte den amerikanske myndighed FAA og den europæiske myndighed EASA, samt flere flyselskaber i Canada og Singapore, at rejsende med en Samsung Note 7-telefon vil blive nægtet at gå ombord.

Hør også, hvorfor det er en kæmpe skandale for Samsung på TV 2 Business her:

Og det er netop på den baggrund, at SAS i morgen også vil melde ud, at det bliver forbudt at have telefonen fra Samsung med ombord.

- Totalforbuddet er først nu i overenstemmelse med anbefalinger fra myndigheder som EASA og FAA, oplyser Mariam Skovfoged, der er pressechef hos SAS Danmark, til TV 2 Business.

Københavns Lufthavn oplyser, at det er op til de enkelte flyselskaber at beslutte, hvorvidt de vil forbyde de sprængfarlige telefoner ombord på flyene.

Største tilbagekaldelse nogensinde

I starten af måneden trak elektronikgiganten Samsung telefonen tilbage fra markedet, efter meldinger om, at telefonens batteri var brudt i brand eller eksploderet under opladning.

Samsung nåede at sælge 2,5 millioner af modellen. Det er dermed den største tilbagekaldelse i selskabets historie.

Estimater viser, at Samsung har tabt omkring 33 milliarder kroner på skandalen.