Malou Aamund tager chefpost i Google

16x9
Malou Aamund skal være chef for den danske afdeling af Google. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

Den tidligere Ventre- og NA-politiker har fået en ansvaret for Googles danske forretning.

Google har fundet en ny direktør for den danske forretning i form af Malou Aamund, der kommer fra en toppost i Microsoft.

Det oplyser Google i en pressemeddelelse. Den tidligere politiker i Ny Alliance og Venstre starter i sit nye job til december, og afløser Peter Friis, der er rykket længere op i hierakiet i Google.

- Jeg er umådeligt glad for, at Malou har takket ja til jobbet. Med Malou ved styrepinden har vi en enormt stærk og alsidig holdopstilling i Danmark, der for alvor kan gøre en forskel for Googles danske kunder og partnere, og forhåbentligt også for Danmarks digitale fremtid. Netop digitaliseringen har stået højt på min dagsorden længe, og kommer også til at gøre det for både Malou og mig selv fremadrettet. Jeg glæder mig til at give stafetten videre, og kunne ikke forestille mig en bedre person at give den videre til, siger Peter Friis i en pressemeddelelse.

11 år i spidsen

Peter Friis har været direktør for Google Danmark gennem 11 år, men han skal nu være regional chef for Google i Nordeuropa. Han varetager både jobbet som landechef i Danmark og Nordeuropa, indtil Malou Aamund træder ind i sin nye stilling.

Malou Aamund sad i Folketinget for først Ny Alliance og siden Venstre i perioden 2007-2011. Før tiden som politiker arbejdede hun syv år i IBM, mens hun efter tiden på Christiansborg har siddet på forskellige poster i Microsoft.