Ti danskere er på Forbes’ liste over verdens rigeste

16x9
Hvis Lego-familiens formuer blev opgjort samlet, ville de indtage en klar førsteplads blandt de rigeste danskere. Her er det Kjeld Kirk Kristiansen, der bærer på en af de klodser, formuerne er bygget på. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

Hvis de fire arvinger fra Lego slog deres formuer sammen, havde de været placeret lige uden for top 50 på den globale liste.

Ti danskere har en formue på mere end en milliard amerikanske dollars – hvad der svarer til cirka 6,6 milliarder danske kroner.

Det fremgår af den nyeste liste over verdens rigeste fra det velansete erhvervsmedie Forbes.

Syv danskere i top 500

Øverst blandt danskerne er Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller-koncernen. Her har tøjkæder som Jack & Jones, Vila, Only og Vero Moda været med til at forme den 46-åriges formue, der ifølge Forbes beløber sig til 6,4 milliarder dollars, eller hvad der svarer til cirka 42 milliarder danske kroner. Det gør ham ifølge opgørelsen til klodens 252. rigeste person.

Dernæst følger Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen, der er noteret for en formue på 5,4 milliarder dollars – omkring 35,5 milliarder danske kroner – og placeret som nummer 325.

Lidt lavere på listen er Lego-arvingerne Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard. Forbes opgør hver deres formue til at være 4,7 milliarder dollars, hvilket svarer til knap 31 milliarder kroner.

Havde Forbes valgt at lægge de fire Kirk-formuer sammen til én, ville beløbet - 18,8 milliarder dollars, svarende til knap 124 milliarder danske kroner – have placeret familien lige uden for den globale top 50. I stedet må de nøjes med at dele en 394. plads på Forbes' liste.

Næste dansker på listen er manden bag Jysk, Lars Larsen. Med en formue på 4,5 milliarder dollars – cirka 29,5 milliarder kroner – placerer Forbes rigmanden fra Silkeborg på en 424. plads. Dermed er syv danskere blandt klodens 500 rigeste.

Fly- og skomilliardærer

For at finde endnu en dansker skal man 1001 pladser længere ned ad rigmandslisten.

Som nummer 1425 flyver Martin Møller Nielsen ind med en formue på 1,6 milliarder dollars – omtrent 10,5 milliarder danske kroner. Den 54-årige entreprenør fik flycertifikat som 18-årig og råder i dag over omtrent 400 fly som en del af Nordic Aviation Capital.

Listens to sidste danskere er søskendeparret André og Anna Kasprzak fra Ecco-familien. Forbes opgør deres individuelle formue til at være én milliard dollars – i omegnen af 6,6 milliarder kroner – og dermed kommer de akkurat med på listen.

De danske dollarmilliardærer
Ti danskere er ifølge Forbes dollarmilliardærer i 2019. Her kan du se, hvem de er, og hvordan de har tjent deres penge.

Jeff Bezos langt foran

I alt optræder 2153 personer på Forbes’ liste over dollarmilliardærer. Det er 55 færre end sidste år. Øverst er stifteren af Amazon, amerikanske Jeff Bezos. Med en formue på 131 milliarder dollars – i omegnen af 863 milliarder kroner – er han god for væsentligt mere end de ti danskere, der er på listen, til sammen kan mønstre.

De næste pladser går til Microsofts grundlægger, Bill Gates, og Warren Buffet, én af historiens mest succesfulde investorer. Med formuer på henholdsvis 96,5 og 82,5 milliarder dollars har de dog et stykke op til Bezos.

Blandt de rigeste optræder også flere tech-stiftere. I top 15 er således både Mark Zuckerberg, der skabte Facebook, og Google-grundlæggerne, Larry Page og Sergey Brin. Elon Musk rangeres af Forbes til at være jordens 40. rigeste.

Ifølge Forbes’ liste er den rigeste kvinde Francoise Bettencourt Meyers, der er barnebarn af L’Oreals stifter. Forbes placerer hende som verdens 15. rigeste. Som nummer 17 optræder Alice Walton, der er datter af Walmarts grundlægger.

Som nummer 33 figurer Jacqueline Mars, hvis familie har skabt sin rigdom på slik. De sidste kvinder i top 50 er kinesiske Yang Huiyan, nummer 42, og Susanne Klatten, der er nummer 46 på Forbes’ liste.

I alt er 11 kvinder blandt de 100 rigeste, og samlet set er der 243 kvindelige dollarmilliardærer. Det er én mere end sidste år. I 2010 optrådte der ifølge Forbes 91 kvinder på listen.