Cafékæde taber navnestrid i retten

16x9
Mad & Kaffe har tabt en navnestrid i Sø- og Handelsretten (Arkivfoto). Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Mad & Kaffes navn var ikke særpræget nok til, at cafékæden kan gøre krav på det. Det koster 30.000 kroner i sagsomkostninger til modparten.

Cafékæden Mad & Kaffe, der driver tre restauranter i København, har ikke eneret på sit navn.

Det har Sø- og Handelsretten slået fast i en dom, der blev afsagt i sidste uge.

Det skriver Finans.dk.

Navn ikke i strid med loven

Cafékæden Mad & Kaffe havde gået rettens gang i forsøget på at få konkurrenten Stefanos Mad & Kaffe til øjeblikkeligt at ændre sit navn.

Men forsøget mislykkedes, for Sø- og Handelsretten afgjorde, at caféen Stefanos Mad & Kaffe, ikke krænker Mad & Kaffes varemærke eller er i strid med markedsføringslovens regler.

Virksomheden Mad & Kaffe blev stiftet i 2014, men retten fandt ikke, at navnet er ikke særpræget nok til, at cafékæden kan gøre krav på det.

Byens bedste

I domsafsigelsen står der blandt andet, at "ordene mad og kaffe tilføjer intet særpræg til kendetegnet".

Sø- og Handelsretten finder desuden, at "Mad & Kaffe er rent beskrivende for cafédrift og restaurationsvirksomhed. Kendetegnet har dermed ikke det fornødne særpræg jævnfør varemærkeloven".

Stefanos Mad & Kaffe, der blev stiftet i 2017 og ligger på Nørrebro, frifindes derfor for de nedlagte påstande, fremgår det af dommen.

Mad & Kaffe skal inden 14 dage betale modpartens sagsomkostninger på 30.000 kroner - samt sine egne omkostninger til at føre retssagen.

Cafékæden Mad og Kaffe er to gange blevet kåret til 'Byens Bedste Café' af AOK i henholdvis 2015 og 2016.