Parkens storaktionærer vil ikke sælge efter tilbud

Parken har modtaget et tilbud om at mødes med en investeringsgruppe med henblik på opkøb. Storaktionærerne har dog afvist at sælge.

Parken Sport og Entertainment A/S har modtaget en henvendelse om opkøb, oplyser selskabet i en meddelelse.

Her skriver Parken, at de på vegne af et firma, der benævner sig Arena Developments ApS, har modtaget en anmodning om et møde. Herunder også med storaktionærerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen.

De to aktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har dog meldt klart ud, at de afviser at sælge.

Derfor finder de ikke deltagelse i et møde med Arena Developments ApS relevant.

Mulig opdeling af Parkens aktiver

Erhvervsmediet Inside Business fortalte tirsdag om opkøbsplanerne. Det sendte Parkens aktiekurs i vejret.

Ifølge investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen skete himmelfarten efter, det på baggrund af unavngivne kilder blev fortalt, at en gruppe investorer var interesserede i at købe virksomheden.

- Ideen går på, at man vil splitte virksomheden op. Så man vil tage kontorejendommene og Lalandia og frasælge dem og så fokusere på at udvikle fodbolddelen. Det er det, investorerne reagerer på, sagde han til TV 2 tirsdag. 

Parken afkræftede dog samme dag, at der skulle pågå dialog med nogen udenlandske investorgrupper, og at der således ikke var blevet præsenteret et købstilbud for Parken. 

International interesse i dansk fodbold

Interessen for Parken viser, at ejerskabet af danske fodboldklubber bliver et mere internationalt game, lød vurderingen tirsdag fra TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn.

- Vi har set en række udenlandske kræfter gå ind i andre klubber som Vejle Boldklub og FC Nordsjælland.

- Tilbuddet fra de potentielt nye ejere af Parken er pænt uden at være prangende. Parken-kursen var i sine velmagtsdage betydeligt højere oppe, men er aldrig rigtig kommet sig over finanskrisen, og ejerskabet af Fitness DK udviklede sig til en kæmpe sten i skoen for virksomheden.

Sidste sommer blev Fitness DK solgt til kapitalfonden Altor og Tryghedsgruppen for 100 millioner kroner. Det skete, efter at kæden havde givet Parken Sport & Entertainment et underskud på samlet 200 millioner kroner to år i træk.

- Med salget af fitnesskæden fremstår Parken som en mere fokuseret og interessant forretning for interesserede, vurderer Ole Krohn.