Generalsekretær fyret efter medarbejdere flygtede fra Red Barnet

16x9
De seneste 3,5 år har Jonas Keiding Lindholm været generalsekretær i Red Barnet, hvor han har været ansat i 14 år. Men nu er det slut. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Red Barnet skal have ny generalsekretær, efter Jonas Keiding Lindholm er blevet fyret. Tonen over for medarbejderne var for rå.

Red Barnet har fyret generalsekretær Jonas Keiding Lindholm, der gennem de seneste tre år har stået i spidsen for organisationens kontor i Danmark. 

Officielt fordi man har vedtaget en ny strategi for de næste tre år.

- I denne proces er det blevet tydeligt for bestyrelsen, at Jonas Keiding Lindholms personlige ledelsesstil ikke matcher de værdier, som Red Barnet ønsker at stå for, skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Men mellem linjerne handler det også om måden, Jonas Lindholm har talt til sine medarbejdere på.

Det fortæller formand for nødhjælpsorganisationen, Lars Svenning Andersen: 

- Der er blevet skabt et usundt arbejdsklima, og vi har været kritiske over for Jonas Lindholms måde at tale til folk på, omgangsformen og hvor kontant man er i sit sprogbrug, siger han til TV 2. 

Adskillige medarbejdere, herunder fem ud af ti fra topledelsen, har forladt Red Barnet indenfor det seneste år.

Lars Svenning Andersen ønsker ikke at fremhæve konkrete eksempler på upassende sprogbrug og understreger, at man fagligt har været meget tilfreds med Jonas Lindholm.

- Han har gjort et fremragende arbejde i forhold til at sikre en sund økonomi, sikret en tredobling af bidragene til Red Barnet og moderniseret hele organisationen og øget vores indsatser hele vejen rundt, siger han. 

- Jeg er den første til at beklage

Det var en enig bestyrelse, der besluttede at fyre Jonas Lindholm. 

Selv er han ked af det.

- Jeg er nede i det dybeste kammer af min sjæl for at reflektere over, hvad der er sket, men jeg er stolt af de resultater, jeg har lavet i de seneste 5-6 år, siger han til TV 2.

Han erkender dog, at han har været presset, at organisationen har haft et for højt sygefravær, og at der har været gange, hvor der er røget en finke af panden. 

- Kan jeg til tider have en kontant ledelsesstil, ja, det kan jeg. Jeg har selvfølgelig lavet fejl over for mennesker, jeg holder rigtig meget af. Det er jeg skide ked af - ikke mindst på vegne af mine medarbejdere, siger Jonas Lindholm. 

Red Barnets finansdirektør, Thomas Reidar Andersen, er udpeget som midlertidig generalsekretær, til der er fundet en permanent afløser. 

Jonas Keiding Lindholm nåede at være i Red Barnet i 14 år - heraf de 3,5 som generalsekretær.