Dansk modehus lukker butikker for at overleve

16x9
Designer Keld Mikkelsen ejer Day Birger et Mikkelsen - Malene Birger trådte ud af samarbejdet i 2002. Foto: Andreas Beck / Scanpix Denmark

Day Birger et Mikkelsen vil i stedet satse "massivt" på internethandel - blandt andet gennem Boozt og Zalando.

Det danske modehus Day Birger et Mikkelsen lukker op mod 25 procent af sine i alt 27 fysiske butikker for at redde det danske modemærke – faktisk er nedlukningen af butikker allerede i gang, skriver Finans.dk.

Vi tror, at en stor del af vores omsætning i fremtiden vil ligge på de digitale platforme

Peter Henriksen, adm. direktør i ADD Mikkelsen A/S

Det sker, efter at ADD Mikkelsen A/S, der er selskabet bag Day Birger et Mikkelsen, i 2017 igen havde et større millionunderskud på 10,7 millioner kroner – selv om det var bedre end et resultat efter skat på 27,1 millioner kroner i 2016.

Sælger tøj gennem Boozt og Zalando

I stedet vil modehuset satse ”massivt” på internethandel, fortæller administrerende direktør i ADD Mikkelsen A/S Peter Henriksen.

- Vi tror, at en stor del af vores omsætning i fremtiden vil ligge på de digitale platforme. Derfor vil vi nu være innovative og håndtere data på en helt anderledes måde. Vi vil have et mere analytisk fokus, og der skal være et ekstremt tæt samarbejde mellem designere, sælgere og kommunikatører i vores virksomhed.

Virksomheden har især store forventninger til sit samarbejde med store modeportaler som Boozt, Zalando og Asos.

Day Birger et Mikkelsen har butikker i Danmark, Sverige, Norge, England, Sydafrika og Kina. Derudover har kæden showrooms i Finland, Tyskland, Holland, Schweiz, Polen, Spanien, USA og New Zealand.

Lukningen af de mange butikker vil ske inden udgangen af 2018.