Stort underskud i Jensens Bøfhus - holdes i live for lånte penge

16x9
Jensens Bøfhus ændrede sidste år både menukort og logo, men det blev en kæmpe fiasko, og begge dele blev tidligere i år ændret tilbage. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Virksomheden har også udsigt til underskud i år, men forventer overskud i 2019.

Flere år med røde tal på bundlinjen hos restaurantkæden Jensens Bøfhus fik et nyt lavpunkt i 2017, hvor resultatet blev et underskud på 163 millioner kroner før skat.

Det oplyser virksomheden til Fyens Stiftstidende.

Det store minus betyder, at egenkapitalen er røget ned på -155 millioner kroner, og virksomheden holdes nu kun i live af banklån og velvillige forretningsfolk.

Jensens Bøfhus forklarer de dårlige resultater med den store oprydning, som kæden har været igennem med blandt andet lukning af en række restauranter.

Men de ser lyst på fremtiden, og der er tro på, at de kan præsentere overskud allerede i 2019.

- Vi kan se, at vi har en udmærket forretning med de tilbageværende restauranter, efter at vi har skåret omkostningerne til i organisationen, og vi har kapital nok til at fortsætte efter planen, siger bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen til avisen.

Nye retter skræmte kunder væk

Som et led i at vende udviklingen har Jensens Bøfhus inden for det seneste år fået ny bestyrelsesformand og en ny direktør.

Udover restaurantlukninger har bøfkæden også været igennem store nedskæringer af hovedsædet, hvor bemandingen er mere end halveret, og menukortet har som tidligere omtalt fået en overhaling, så de velkendte retter kom tilbage.

Den velkendte rejecocktail og de råstegte kartofler forsvandt ellers i juni sidste år fra Jensens Bøfhus' menukort til fordel for en salat med gedeost, lufttørret skinke og en vegetarret.

Det skulle give menukortet et mere moderne præg, men endte i stedet med at skræmme en stor del af kunderne væk.

Voldsom konkurrence

Hertil kommer konkurrencen fra andre kæder som eksempelvis Flammen, der har vundet frem de seneste år.

- Selv om konkurrencen er voldsom, er der stadig plads til Jensens Bøfhus som hele Danmarks bøfrestaurant. Vi er brede, vi er for hele familien, og vi er til at betale, siger Torben Frigaard Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Omlægningerne af restaurantkæden er fortsat i 2018, og derfor bliver der også underskud i år.

Men fra næste år skal der altså være sorte tal på bundlinjen igen, fastslår bestyrelsesformanden.