Børsdebut værdisætter Spotify til 177 milliarder kroner

16x9
Spotify gik tirsdag morgen på børsen i New York. Foto: Spencer Platt / Ritzau Scanpix

Verdens største streamingtjeneste for musik er tirsdag debuteret på børsen i New York.

Verdens største musikstreamingtjeneste, svenske Spotify, har tirsdag fået amerikansk børsdebut med en åbningspris på 165,90 dollars per aktie.

Det er 26 procent højere, end hvad New York Stock Exchange, som børsen i New York hedder, mandag havde sat aktiens referencepris til at være.

Åbningsprisen værdisætter selskabet til 29,5 milliarder dollar, svarende til 177 milliarder kroner.

Atypisk børsnotering

Børsnoteringen har været ventet de seneste måneder, efter at selskabet i februar anmodede om at blive optaget på børsen i New York.

Spotify er blevet børsnoteret ved den såkaldte direkte børsnotering, hvor der kun bliver solgt eksisterende aktier i selskabet.

Det står i kontrast til den normale praksis ifølge mediet Marketwatch.

Spotify har nemlig ikke brugt penge på at få investeringsbanker til at tage en temperatur på pris og købsinteresse forud for noteringen, ligesom der ikke udbydes nye aktier i selskabet.

71 millioner kunder

Spotify kom på markedet i 2008 med sin streamingtjeneste for musik. Selskabet konkurrerer med tech-kæmper som Apple og Amazon, der også har musiktjenester.

På månedsbasis har Spotify 159 millioner brugere samt 71 millioner betalende abonnementer.

Spotify hentede for to år siden omkring 500 millioner dollars i ny kapital. Her blev selskabet værdisat til 8,5 milliarder dollars, hvilket svarede til omkring 52 milliarder kroner.