Mærsk taber milliarder, men det er bedre end sidste år

Underskuddet i 2017 er en fremgang på seks milliarder i forhold til 2016, hvor A.P. Møller-Mærsk tabte 13 milliarder kroner.

A.P. Møller-Mærsk leverer et nyt stort underskud på syv milliarder kroner i det årsregnskab, der blev offentliggjort fredag morgen. 

De minus syv milliarder kroner er en fremgang fra sidste år, hvor underskuddet lød på hele 13 milliarder kroner.

Efter en stribe frasalg er Mærsks helt store hovedforretning deres containerdivision. Her er det lykkedes koncernen at vende et stort minus til et pænt plus.

Administrerende direktør Søren Skou ser da også fremad med positive øjne.

- Vi har taget de første skridt mod integrationen af vores containershipping-, havne- og logistikforretninger, og den digitale transformation tager form. Samtidig har vi fundet nye ejere til en del af de energirelaterede forretningsenheder, siger han i en kommentar.

Et nyt strømlinet A.P. Møller-Mærsk

Det er et strømlinet og fokuseret A.P. Møller-Mærsk, der har fremlagt deres årsregnskab. I slutningen af august solgte koncernen olieforretningen til det franske olieselskab Total for næsten 50 milliarder kroner.

2017 blev også året, hvor Mærsk efter mere end 50 års partnerskab valgte at sælge selskabets sidste andel i Dansk Supermarked. Et salg til 5,5 milliarder kroner.

I slutningen af juni 2017 blev koncernen ramt af et hackerangreb, som ved det seneste halvårsregnskab blev anslået til at ville koste koncernen 1,3-1,9 milliarder.

Milliardsalgene har dog ikke reddet koncernen fra at komme ud af det forgangne år med et underskud på syv milliarder kroner.

En gigantisk udfordring

Koncernen har været meget forsigtige med at melde sine forventninger til år 2018 ud. Den globale økonomi har det godt i øjeblikket, og det betyder, at efterspørgslen på fragt stiger.

- Det går faktisk fremad for A.P. Møller-Mærsk. De lovede, at forbedringen i rederiet Maersk Line ville være omkring én milliard dollar bedre end sidste årsregnskab, men her ligger resultatet 100 millioner dollar under. Det kommer investorerne til at tygge på. De kommer også til at tygge på, hvad der kommer til at ske for Mærsk i 2018, siger TV 2 Business' journalist Jens Nymark.