Lauritz.com sender administerende direktør på porten efter kort tid

16x9
Erik Nordberg Foto: Lauritz.com

Blot lidt mere end fire måneder efter, at Erik Nordberg blev ansat som direktør i Lauritz.com, er han fyret.

Lauritz.coms administrerende direktør forlader selskabet med øjeblikkelig virkning. Han har været på posten lidt over fire måneder.

Det oplyser Lauritz.com via fondsbørsen.

- Uheldigvis har vi oplevet forskelligheder i ledelsestilen, der ikke har været mulige at overkomme. Derfor er det i den bedste interesse for Lauritz.com, at Erik Nordberg forlader selskabet, skriver bestyrelsesformand og ejer Bengt Sundström i meddelelsen.

Tre ud af syv bestyrelsesmedlemmer har også trukket sig grundet uenigheder om "ledelsesstilen".

Blev rost for sit drive

Erik Nordberg blev hentet til posten sidst i juli efter en tumultarisk sommer for Lauritz.com. Han erstattede Mette Sundström, der er Bengt Sundströms kone.

- Erik Nordberg har en meget kommerciel profil med et energisk drive og stor erfaring inden for E-handel.

- Han har en naturlig orientering mod kunderne og en stor analytisk forståelse, skrev Bengt Sundström på daværende tidspunkt.

Masseflugt

De mange opsigelser og afskedigelser sker midt i en periode, hvor Lauritz.com kæmper med stor gæld og underskud.

- Og det faktum, at næsten halvdelen af bestyrelsen og den direktør, der var udset til at redde selskabet, er gået fra borde, gør ikke situationen bedre, siger Per Hansen, der er Investeringsøkonom i Nordnet.

Den mest prominente af de bestyrelsesmedlemmer, der har forladt bestyrelsen, Henrik Blomquist, er samtidig administrerende direktør for Bure Equity, Lauritz.coms næststørste aktioner med 11,3 procent af aktierne.

Siden Lauritz.com kom på børsen i sommeren 2016 er der kommet næsten ene dårligt nyt frem om selskabet. 

Finansdirektør blev fyret

Lauritz.com gik på børsen i Stockholm i sommeren 2016. Børsnoteringen var omgivet af tumult og blev udskudt flere gange. Siden da har resultaterne haltet for Lauritz.com, der også er blevet ramt af sager om salg af hælervarer via selskabets tjenester. 

Så sent som i starten af november røg finansdirektøren, Claus Boysen, på porten. Det skete samtidig med regnskabet for tredje kvartal, der viste et fald i omsætningen fra auktioner på 10 procent og et tab på 8,8 millioner kroner. 

Selskabet, der kører onlineauktioner, blev i sommeren 2016 børsnoteret og startede i kurs 16,2 svenske kroner. Den er siden faldet til 5,5 svenske kroner.

Er ikke herre over egen skæbne

- Problemet for dem er, at de har for meget gæld og for lav indtjening. Og de har ikke rigtigt noget, de kan sælge for at skrabe penge sammen.

- Når man tjener for få penge, og ikke har mulighed for at få tilført kapital, så står man i en situation, hvor man ikke nødvendigvis selv er herre over sin egen skæbne, siger Per Hansen.

Skal Lauritz.com redde sig via et aktiesalg, så vil det sandsynligvis betyde, at stifter og bestyrelsesformand Bengt Sundström og hans kone Mette Sundström skal afgive kontrollen med selskabet. De sidder sammenlagt på 60,5 procent af aktierne.