10 vilde udtalelser fra Ryanairs farverige boss

16x9
”Ingen vil side ved siden af et virkelig fedt svin ombord", er blot én iblandt mange ting, som Michael O'Leary er citeret for at sige. Foto: Simon Læssøe / Scanpix Denmark

Hvis du er træt af politikere og erhvervsfolk, der aldrig siger tingene ligeud, er Ryanair-bossen Michael O'Leary måske noget for dig.

Endnu en gang er Michael O’Leary og Ryanair endt i mediernes søgelys. Det irske flyselskab har nemlig aflyst 2000 afgange i september og oktober, fordi selskabet ikke kan finde nok piloter til flyvningerne.

Michael O'Leary forsøgte ellers at tilbyde piloterne 100.000 kroner for at droppe ferien og komme på arbejde, men det takkede de nej til.

Og det er langt fra første gang, at Ryanairs boss er havnet på forsiderne. Den 56-årige flychef, der er kendt for sine bombastiske og direkte udtalelser, skaber nemlig overskrifter stort set hver gang, han åbner munden.

- Michael O’ Leary er en meget underholdende person. Jeg har mødt ham flere gange til pressemøder, og alle er jo nærmest idioter og imbecile, fordi de ikke ved noget om luftfart. Det er faktisk kun ham, der gør det. De ved ikke noget om det inden for EU, inden for lufthavnene eller i andre flyselskaber, fortæller Henrik Baumgarten, der er flyjournalist på Standby.dk.

- Så mange sidder måske også på et eller andet niveau og godter sig over, at Ryanair er kommet i fedtefadet i øjeblikket.

Læs nedenfor et lille udpluk af Michael O’Learys flabede udtalelser: