Aktionærer lader kanonerne efter alvorlig OW Bunker-tiltale

16x9
Formanden for Dansk Aktionærforening mener, at OW Bunker-aktionærerne har gode muligheder for at få mere end 300 millioner kroner igen i en kommende erstatningssag, efter bagmandspolitiet har rejst tiltale mod en tidligere OW Bunker-chef. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Dansk Aktionærforening er klar til at tage bestik af den kommende retssag mod en tidligere direktør i OW Bunkers datterselskab.

Gruppen på 4000 tidligere aktionærer i OW Bunker, der arbejder på at få deres tabte penge igen, jubler over udsigten til en kommende retssag mod Lars Møller, der er tidligere chef for OW Bunkers singaporeanske datterselskab. 

- Den vil frembringe en masse information, som vi ikke har på forhånd. Altså hvad skete der rent faktisk internt i OW Bunker i den periode? Hvem vidste hvad?, siger formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.

Investordag i Dansk Aktionærforening efter OW Bunkers kollaps i 2014 . Nu føler foreningen af investorer, der tabte penge på konkursen, at de står godt i forhold til den kommende erstatningssag, som man har rejst.
Investordag i Dansk Aktionærforening efter OW Bunkers kollaps i 2014 . Nu føler foreningen af investorer, der tabte penge på konkursen, at de står godt i forhold til den kommende erstatningssag, som man har rejst. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Vil have mere end 300 millioner kroner tilbage

I forbindelse med bunkervirksomheden OW Bunkers kollaps tabte 20.000 mennesker alle de penge, som de havde lagt i virksomhedens aktier. 4000 af dem har Dansk Aktionærforening nu samlet i foreningen OW Bunker-investor, der er i gang med at forberede et søgsmål mod de ansvarlige for virksomhedens kollaps.

Erstatningskravet lyder på mere end 300 millioner kroner.

Gruppen mener, at OW Bunker i forbindelse med aktie-salget har solgt en falsk vare ved at fremstille virksomheden som en stabil forretning, mens der i virkeligheden blev drevet spekulativ og langt mere usikker forretning bag gardinerne.

Flere søgsmål er i spil

Og her kan bagmandspolitiets nye søgsmål mod Lars Møller spille en afgørende rolle, mener Niels Mengel.

Bliver han dømt for at have handlet bag om ledelsens ryg, står aktionærerne klar med et søgsmål direkte mod den tidligere chef. Omvendt føler aktionærerne også, at de står godt, selvom bagmandspolitiet taber. 

- Hvis det kommer frem, at ledelsen vidste, at Lars Møller gav store multimillion kreditter ud og på den måde spillede med høj risiko, så står vi med en rygende pistol, der peger direkte mod ledelsen i OW Bunker, siger Niels Mengel.​