Rigmandsklub giver direktør sparket

En gruppe kulørte rigmænd, der op til finanskrisen var kendt som milliardærklubben, har bortvist deres direktør for biotekselskabet Dandrit.

Det lille danske biotekselskab Dandrit er havnet i ledelsesmæssig tumult med danske rigmænd i offensiven.

Det er Børsen, der i dag på sin forside kan fortælle, at ejerkredsen af finansmænd har skilt sig af med direktør Eric Leire for at have optrådt illoyalt, og her er der tale om kendte ansigter i finanskredse.

Investorkredsen tæller Aldo Petersen, Mark Szigethy og Ole Abildgaard, der alle var medlemmer af milliardærklubben, der frem til finanskrisen havde en fest af de større med de to sidste rigmænd i klubben, Peter Forchhammer og Erik Damgaard.

Aldo Petersen, der senest har været i fokus med sit forsøg på at overtage magten i fodboldklubben Brøndby, har sammen med advokat N.E. Nielsen kendt fra Amagerbanken overtaget ledelsen i Dandrit.

Det har ikke været et rart bekendskab at eje Dandrit, som rigmændene anført af Aldo Petersen fik børsnoteret i 2014. Selskabets aktiekurs er raslet ned over de seneste år, og senest faldt en fusion med et amerikansk biotekselskab til jorden og efterlader en akut kapitalsult. Den nu bortviste direktør har eksempelvis ikke fået løn i 11 måneder.