Parken tjener godt på FCK-succes i Europa

16x9
Selskabet bag fodboldholdet F. C. København spinder guld på Champions League-deltagelsen Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

Parken Sport & Entertainment har tjent gode penge på Champions League-deltagelsen. Men Fitness.dk er stadig et økonomisk hul i jorden

Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag superligaens suveræne førerhold F.C. København, vender underskud til overskud med et plus på 66,5 mio. kroner. Det viser koncernens årsregnskab.

Fodboldbenet i koncernen, der også dækker over koncerter og landskampe, kommer ud med et plus på næsten 200 mio. kroner.

- Vi er stolte af resultatet, som viser, at de beslutninger, der er blevet truffet omkring at investere i F.C. København har båret frugt. Blandt andet via deltagelsen i UEFA Champions League, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i en kommentar til regnskabet.

Også Lalandia, der er et af de andre forretningsben i koncernen, har vind i sejlene. De to feriecentre i Billund og Rødby leverer et overskud på 83 mio. kroner.

- Vi kan også glæde os over, at Lalandia igen i 2016 har cementeret sig som Skandinaviens mest besøgte ferie- og aktivitetscenter. Vi har stor tro på, at vi kan fortsætte udviklingen og at vi har lagt fundamentet til, at PARKEN Sport & Entertainment får et stærkt 2017, siger bestyrelsesformand, Bo Rygaard.

Stort hul i fitness-kassen

Mens Parken Sport & Entertainment altså over en bred kam går frem, så er der stadig panderynker at spore i det tredje, store forretningsben, fitness-kæden Fitness.dk. Underskuddet lander på 17 millioner kroner - men med en nedskrivning på goodwill på hele 120 mio. kroner lander det samlede minus på næsten 140 mio. kroner for fitness-kæden.

Men på trods af de sløje resultater i et fitness-marked i vækst, så ryster formand Bo Rygaard ikke på hånden. Der er stadig tiltro til fitness-investeringen:

- Trods nedskrivningen ser vi fortsat potentiale i fitness dk. Vi har en strategi omkring etablering af en række nye centre, udvikling af de eksisterende centre og nogle interessante nye koncepter undervejs. Det giver os en god tro på fremtiden for fitness dk, siger Bo Rygaard.