Jysk familievirksomhed solgt i milliardhandel

16x9
Borg Automotive er en af Europas største aktører inden for miljøvenlig refabrikation af brugte bilkomponenter. De sælges videre til autoværksteder i hele Europa. Foto: Borg Automotive

Søren Toft-Jensen skabte i 1975 en forretning, der i dag vurderes til at være over en milliard værd.

Den familieejede Silkeborg-virksomhed Borg Automotive er blandt Europas bedste til at renovere brugte bilreservedele. Og det betyder nu, at familien Toft-Jensen kan sælge dens livsværk til et industrikonglomerat for omkring en milliard. 

Det skriver Jyllands-Postens erhvervssite Finans.dk

Ejer Søren Toft-Jensen og hans fond, Borg-Fonden, har valgt at sælge Borg Automotive til Schouw & Co., der har hovedsæde i Aarhus. 

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen. Handlen værdisætter hele Borg Automotive til 1,15 milliarder kroner.

Stiftede virksomheden i 1975

Schouw & Co. vil overtage 85 procent af virksomheden, hvis handlen godkendes af de relevante myndigheder, fremgår det.

Hvis myndighederne blåstempler handlen, forventes overtagelsen allerede at få virkning allerede fra begyndelsen af april. 

Søren Toft-Jensen, der er uddannet elektromekaniker, stiftede virksomheden i 1975 i Rudkøbing på Langeland. 

Siden den spæde begyndelse er virksomheden vokset så eksplosivt, at den nu årligt omsætter for mere end en halv milliard kroner. Og den har indtjent næsten 200 millioner kroner til stifteren og hans familie de seneste fem år. 

Ejer har trukket sig fra driften

Søren Toft-Jensen selv har trukket sig fra den daglige drift, og ifølge Finans.dk har ingen af hans børn haft lyst til at overtage faderens livsværk. 

Borg Automotive ser dog umiddelbart ud til at fortsætte i hans miljøvenlige ånd. Det fremgår ifølge Finans.dk af fondsbørsmeddelelsen, at Schouw & Co. vil etablere en ny koncernaktivitet inden for refabrikering af komponenter til bilindustrien.

Samtidig indleder koncernen en langsigtet investering i cirkulær økonomi og bæredygtighed, lyder det.