Denne bankdirektør har snuppet 10.000 nye kunder

16x9
Direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert R. Jonassen, kan se tilbage på et år, der gav 10.000 kunder ekstra i banken. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe / Scanpix Denmark

Mens en af landets største banker, Nordea, nærmest styrtbløder kunder, så har Arbejdernes Landsbank samlet 10.000 nye kunder op i det seneste år.

Landets sjettestørste bank – målt på antallet af kunder – tager en ordentlig bid af de 25.000 kunder som Nordea har mistet i det seneste år. Til sammenligning har den suverænt største bank, Danske Bank, hentet 2000 nye kunder i det seneste år.

Dagens dugfriske årsregnskab viser et overskud i Arbejdernes Landsbank på 514 mio. kroner før skat. Og resultatet vækker glæde hos ordførende direktør i banken, Gert R. Jonassen:

- Vi er meget tilfredse med resultatet, som er et stærkt comeback i forhold til halvåret, hvor et negativt beholdningsresultat trak det samlede regnskab i minus. Det svage resultat i 1. halvår er nu vendt til et meget tilfredsstillende resultat for hele 2016, siger Gert R. Jonassen i en kommentar til regnskabet.

Direktøren henviser til de første seks måneder af 2016, hvor Arbejdernes Landsbank realiserede et underskud på 17 mio. kroner. Blandt andet på grund af fejlslagne investeringer i forbindelse med Brexit samt på grund af den lave rente.

Blandt de mange nye kunder er en stor andel boligkunder – og det har løftet de samlede udlån i banken med seks procent.

Arbejdernes Landsbank forventer i 2017 at opnå et resultat før skat i niveauet 450-500 mio. kroner.