Massenedskæringer på vej i PostNord: Tusinder ansatte skal skæres

Færre breve i Danmark kommer til at koste store indhug i medarbejderstaben.

Der er for alvor gang i sparekniven i det dansk-svenske selskab PostNord.

Det seneste år har PostNord-koncernen sagt farvel til 2300 ansatte, og den udvikling fortsætter de kommende år, hvor særligt Danmark står for.

I regnskabet for 2016 fremgår det, at der i Danmark, hvor selskabet har 10.000 ansatte, indføres en ny produktionsmodel, der skal få styr på økonomien.

- Den nye produktionsmodel forventes at medføre en kraftig reduktion i antallet af medarbejdere i løbet af en periode af flere år, samtidig med at store dele af infrastrukturen i brevvirksomheden kan afvikles, står der i regnskabet.

1500-2000 stillinger om året er realistisk

Selskabet oplyser, at der ikke er sat præcise tal på, men at der ventes at blive skåret over 1000 stillinger hvert eneste år i årene frem. I præcis hvor mange år, der er tale om, oplyser selskabet ikke.

- Vi har faktisk historisk reduceret antallet af ansatte med omkring 1000 om året. Jeg tror ikke, at man skal forvente, at det (tallet, red.) bliver mindre end det i de næste par år, siger den danske landechef, Peter Kjær Jensen, til TV 2.

Så det kunne godt blive 1500-2000 de næste par år, indtil man har fundet den nye form, som Postdanmark skal være?

- Ja, det tror jeg man skal forvente, siger postchefen.

Danmark er moderne - og det koster

Danmark er et førende land indenfor digitalisering, og det er noget, der gør ondt på den traditionelle postforretning og har gjort det gennem længere tid.

I september sidste år fyrede selskabets danske afdeling 770 ansatte, og ikke længe efter blev 30 chefer afskediget.

Underskud på milliarder

Koncernen omsatte sidste år for 30 milliarder kroner, et fald på mere end en halv milliard kroner i forhold til året før.

Samtidig med det faldende salg er bunden slået ud af kassen med et tab i 2016 på mere end 1 milliarder mod et overskud på knap 218 millioner kroner året før.