Konkursramt benzinbaron sælger liebhaverhuse og legetøj til spotpris

16x9
Rigmanden Olaf Haahr skal af med sin legetøjssamling for at kunne betale kreditorerne tilbage. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Den fallerede benzinrigmand Olaf Haahr må skille sig af med antikviteter, luksusejendomme og sin milliondyre legetøjssamling på brandudsalg.

Den tidligere mangemillionær Olaf Haahrs værdifulde ejendele skal sælges, og det er hurtigt. En stribe kreditorer, der har knap 63 mio. kr. til gode, ånder den konkursramte benzinrigmand i nakken for at få deres penge igen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ejendelene tæller blandt andet om en 533-kvadratmeter liebhaverejendom ved kanten af Vejle Fjord med bindingsværksdetaljer, natursten og sprossevinduer. Bygningen er sat til salg for 25 mio. kr., men ejendommen blev i 2015 kun vurderet til 11,1 mio. kr., fremgår det på den offentlige ejendomsdatabase. 

Modeltog til millioner

Og så er Olaf Haahrs antikke legetøjssamlings bogført til en værdi af 7,9 mio. kr. 

- Jeg er den karakteristiske karikatur af faderen, som giver et elektrisk tog til sin søn, fordi han selv drømmer om at lege med det, sagde Olaf Haahr til Berlingske i 2004.

Men brandsalget betyder, samlingen formentlig ikke bliver solgt til det millionniveau.

Kunstsamlingen, der er værdisat til 11 mio. kr., indeholder en række værker af malere fra den avantgarde Cobra-bevægelse, der brød frem lige efter på anden verdenskrig.

- Det hele bliver jo kun det halve værd, når man laver sådan et nummer her, siger Olaf Haahr til Børsen i dag.

Tjente formue på tankstationer

Olaf Haahr blev tirsdag erklæret konkurs, efter et det ikke lykkes kreditorerne at tvangssælge aktiverne i en rekonstruktion af selskab og på den måde få deres tilgodehavender tilbage. Ifølge Jyske Vestkysten har selskabet O. Haahrs Olieimport haft et underskud på 76 mio. kr. over de seneste to regnskasår.

Olaf Haahr tjente sin formue ved i to omgange at stifte og sælge tankstationskæder i hhv. 2004 og 2015.