Ny app vil gøre op med glemte kvitteringer

En erfaren dansk iværksætter vil erobre markedet for firmakort med en app, der angiveligt kan spare virksomheder for millionomkostninger.

Cardlay er navnet på en ny dansk app, der skal gøre det nemmere for virksomheder at holde styr på omkostningerne.

Sådan lyder det fra den erfarne iværksætter og ophavsmand til Cardlay, Jørgen Christian Juul, der for to år siden solgte app'en Wallmob videre for et trecifret millionbeløb.

Den nye app blev lanceret for halvanden måned siden, og der er indtil videre et par virksomheder i folden. Ambitionen er ifølge Jørgen Christian Juul at få to nye virksomheder ind om ugen i løbet af den næste måned, og - hvis interessen er til det - derefter at åbne helt op for dørene. 

Styr på kvitteringerne

App'en fungerer ved, at virksomheder, der bruger Cardlay, kan udstede firmakort og holde styr på kvitteringer gennem app'en.

- Hver eneste gang en omkostning går igennem på dit kort, og det er blevet brugt til noget firmarelateret, så kommer det ud på din app med det samme, og derefter kan du tage et billede af kvitteringen. På den måde har virksomheden fuldstændig overblik over omkostningerne, siger Jørgen Christian Juul.

Se meget mere på TV 2s nye digitale  business-kanal TV 2 BUSINESS.

Kundeskaren skal først og fremmest findes blandt de mellemstore og største virksomheder. For de virksomheder kan der nemlig være potentiale for en millionbesparelse ved at bruge den nye løsning, lyder det fra iværksætteren.

Cardlay er dog ikke den eneste app, der kæmper for at overtage markedet for firmakort. Også den danske app Pleo har sat ind på at tilbyde en digital firmakort-løsning. Jørgen Christian Juul mener dog ikke, at de to virksomheder nødvendigvis kommer til at slås om de samme kunder, da Pleo i højere grad fokuserer på mindre kunder.

Ikke målet at sælge

Selvom Jørgen Christian Juul tidligere har haft succes med at sælge en app videre for et større beløb, har han ikke på nuværende tidspunkt ambitioner om at kunne gøre det igen med Cardlay.

- Jeg har været med til at starte en del virksomheder, og hvis du starter med det mål at sælge dit selskab videre, så tror jeg ikke på levedygtigheden i projektet.

Det er et jævnligt tilbagevende debatemne, at der ikke er gode nok vilkår for iværksættere herhjemme, men den holdning møder man ikke megen forståelse for hos Jørgen Christian Juul.

- Vi har en fantastisk iværksættertrang i Danmark, og både kommunerne og staten laver støtteprogrammer og gør en del for at støtte iværksættere, så jeg synes, vi har rammerne til at være et af de bedste steder i verden til at starte nye virksomheder, og jeg tror kun, vi har set toppen af det, siger Jørgen Christian Juul.

Hvis du vil læse mere om TV 2 Business så klik her.