Bang & Olufsen: Sælger forstærkerenhed for 32 millioner kroner

Der er intet nyt fra danske B&O om et eventuelt salg til kinesiske Sparkle Roll, men selskabet sælger nu en forstærkerenhed til anden side.

Bang & Olufsen er fortsat i dialog med kinesiske Sparkle Roll omkring et muligt salg af selskabet, men endnu er der ikke mere nyt at fortælle.

Det fremgår af Struer-selskabets regnskab for tredje kvartal 2015/16 onsdag morgen.

- Dialogen fører måske eller måske ikke til et bud på hele eller dele af aktiekapitalen i Bang & Olufsen. For nuværende forbliver der usikkerhed om udfaldet af dialogen, skriver Bang & Olufsen i sit regnskab.

Til gengæld frasælger Bang & Olufsen en luns - en forstærkerenhed - for 32 millioner kroner, lyder det.

Vil reducere kompleksitet

Bang & Olufsen frasælger Icepower, der producerer forstærkerenheder. Det oplyser elektronikselskabet i en meddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Frasalget sker i overensstemmelse med strategien om at reducere kompleksitet og fokusere på forretningen rettet mod forbrugere, oplyser Bang & Olufsen.

Salgsværdien på gældfri basis, der tilgår Bang & Olufsen, er 32 millioner kroner, og effekten på den frie pengestrøm forventes at være 23 millioner kroner.

Overskud i 3. kvartal

Selve regnskabet for 3. kvartal viser et plus.

Danske Bang & Olufsen endte i perioden med et nettoresultat på 17 millioner kroner, hvilket pynter på regnskabet for resten af året.

I de første ni måneder af 2015 tjente Bang & Olufsen for 1,9 milliarder kroner, men overskuddet efter skat lød på et underskud på 98 millioner kroner.