Stein Bagger brugte også Panama-advokat: Er forsvundne millioner i skattely?

16x9
Mossack Fonseca hjalp Bagger med at flytte et selskab til Seychellerne. Hvorfor vides endnu ikke helt. Foto: Liselotte Sabroe / Liselotte Sabroe/Scanpix

Da milliardsvindleren skulle flytte ejerskabet af IT Factory, var det advokatfirmaet Mossack Fonseca, der hjalp.

I centrum af den skandale, som er oprullet efter Panama-lækagen, står advokatfirmaet Mossack Fonseca. Blandt firmaets kendte klienter finder man den danske milliardsvindler Stein Bagger, skriver Børsen.

Ifølge avisen brugte Bagger det kontroversielle firma til at registrere sit og makkeren Allan Vestergaards selskab Agios i Seychellerne.

Allan Vestergaard har en fortid som ansat i Nordea gennem 18 år.

Agios ejede halvdelen af IT Factory, og ifølge kurator på konkursboet efter IT Factory, Boris Frederiksen, modtog firmaet 30 millioner kroner i udbytte fra IT Factory.

Præcis hvorfor ejerskabet af Agios skulle lægges netop i Seychellerne, ved Boris Frederiksen ikke.

- Det har vi aldrig fået en fornuftig forklaring på. Vi prøvede at spørge ind til det, men vi tænkte også, at det nok lå relativt lige for, hvis man ønsker at skjule noget omkring ejerskabet, siger Boris Frederiksen til Børsen.

Mangler 200 millioner

Stein Bagger erklærede sig skyldig i bedrageri og dokumentfalsk den 16. december 2008 i Retten i Lyngby, men blev først idømt syv års ubetinget fængsel i juni 2009.

Han blev løsladt i 2014.

Sagen skaber dog stadig mystik, da der tilsyneladende stadig mangler at blive gjort rede for 200 millioner kroner.

De er indblandet i sagen om skattely i Panama
Flere prominente navne er blevet sat i forbindelse med sagen Få et overblik her.