Historisk dansk slot kan ende som hotel

16x9
Vedbygaard Gods kan ende som hotel, hvis det bliver solgt til den rette køber. Foto: Silvaestate / Silvaestate

Har du drømt om at sove i de værelser og spise i de samme sale, som store konger og dronninger har gjort gennem danmarkshistorien?

Det får du måske muligheden for i fremtiden, hvis Vedbygaard Gods bliver solgt til en køber, der ønsker at lave slottet om til hotel.

Ifølge ejendomsmæler Jesper Just Nielsen fra Silvaestate, der står for at sælge ejendommen, er der nemlig en mulighed for, at det gamle slot bliver lavet om til hotel. 

- Der er en del henvendelser, hvor folk er interesserede i en kommerciel anvendelse af slottet. Det er folk, der prøver at undersøge mulighederne for et hotel, konferencelokaler eller restauration, siger Jesper Just Nielsen til TV 2.

Vedbygaard Gods ved Ruds Vedby er tidligere ejet af Valdemar Atterdag og Dronning Margrethe d. 1. 

Vedbygaard Gods har været på markedet siden november sidste år, hvor det blev sat til salg af Fonden Vedbygaard. Fonden fik doneret slottet for over 100 år siden af Charlotte Storck Madsen, der havde testamenteret slottet til at blive et rekonvalescenthjem. Det kunne dog ikke løbe rundt.

En del interessede

Ud over de interesserede, der overvejer et kommercielt brug af slottet, findes der, ifølge ejendomsmælgeren, også en anden gruppe af købere. 

- Den anden gruppe overvejer slottet til en privat anvendelse eventuelt kombineret med lidt liberalt erhverv, siger Jesper Just Nielsen.

Kunne du tænke dig at spise i denne balsal? Det bliver måske muligt, hvis Vedbygaard bliver solgt til en ejer, der vil lave slottet om til et hotel.
Kunne du tænke dig at spise i denne balsal? Det bliver måske muligt, hvis Vedbygaard bliver solgt til en ejer, der vil lave slottet om til et hotel. Foto: Silvaestate / Silvaestate

- Lige meget hvem køberen bliver, forventer de at fortsætte driften af skovbruget, siger han. 

Selv om der har været flere interesserede købere i begge kategorier, er slottet endnu ikke blevet solgt. 

- Der har været mange interessedede henvendelse og en hel del fremvisninger. Det har nok været en 6-7 stykker. Og der kommer et par stykker mere i den kommende uge. Så der er stor interesse, men der er ikke truffet nogle endelig beslutninger endnu, siger Jesper Just Nielsen.

Med slottet følger et orangeri. Måske kan man en dag drikke frisk juice fra slottets egen have.
Med slottet følger et orangeri. Måske kan man en dag drikke frisk juice fra slottets egen have. Foto: Silvaestate / Silvaestate

Rundvisning på fire timer

Er man intereseret i at købe slottet, tager man kontakt til ejendomsmægler Jesper Just Nielsen, der efterfølgende sender salgsmaterialet på slottet.

- Så laver man efterfølgende en fremvisning. Det tager omkring 3-4 timer at vise hele slottet og den tilhørende jord og skov. 

Og så er spørgsmålet bare, hvornår det historiske slot bliver solgt. 

- Jeg tror, at det bliver solgt i det første halve år af 2016, siger Jesper Just Nielsen.