Bataljonen - dagbog fra Irak

16x9

TV 2s nye serie Bataljonen _ dagbog fra Irak bringer hilsner fra soldaterne

Hver onsdag klokken 21.25 kan De se TV 2s nye serie "Bataljonen" og følge med i hverdagen hos de danske soldater i Irak. Der er på denne side mulighed for at se eller gense hilsner fra soldaterne samt læse TV 2-journalisternes dagbog fra Irak.

Andreas, en af soldaterne, har været på høflighedsvisit hos en lokal sheik, hvor han var blevet inviteret til middag. Sheiken var meget interesseret i Danmark. Han ville blandt andet høre, hvordan han kunne få fat på en dansk kone, og her måtte Andreas så berette, at han selv først ville skaffe sig én, og så kunne han bagefter undersøge forespørgslen.

Middagen sluttede med et par vittigheder, som ikke helt kan fortælles videre i et lødigt medie som dette. Men man kan i hvert fald konstatere, at der ikke er stor forskel på karakteren af vittighederne i Irak og i Danmark - når mænd er alene!!

I Camp Danevang har der været besøg af den danske forsvarschef Jesper Helsø og tre danske politikere, som ved selvsyn har oplevet de danske soldater på mission i Irak. Det var Helge Adam Møller fra Det Konservative Folkeparti, Søren Krarup fra Dansk Folkeparti og Per Kaalund fra Socialdemokraterne.

Forsvarschefen og politikerne var rundt til en hel række begivenheder, som alle afspejlede den danske mission i Irak. Af sikkerhedshensyn kan vi ikke røbe programmet i detaljer, men vi kan godt fortælle, at forsvarschefen blev modtaget af bataljonschef John Dalby i Kuwait, og at han fortsatte til den danske forlægning i Al Faw.

Derefter gik turen gik videre til Camp Danevang, hvor de tre politikere var på rundvisning. I programmet var også planlagt et besøg hos den irakiske hær og deltagelse i en gudstjeneste i Camp Danevang.

OBS! Onsdag 3. november er der desværre ingen net-hilsner.

Irak i dagligstuen
"Bataljonen" beskriver alle facetter af de danske soldaters mission i Irak og giver et indblik i både stabens operative møder, soldaternes opgaver i det irakiske samfund og deres arbejde og fritid i den danske lejr. Et stykke banebrydende tv-journalistik, der bringer de udsendte i Irak tættere på.

Med "Bataljonen" er håbet at bringe de udsendte helt hjem i de danske stuer. Uge efter uge. De er så langt væk, de danske soldater i Irak. Den situation, der skal være deres hverdag, er endnu mere fjern.

"Bataljonen" forsøger at give så realistisk et billede som muligt af de danske styrkers operation i Irak - ligegyldigt hvad der sker. Optagelserne er optaget i ugen op til udsendelsen.

Fra d. 22. september og de følgende 9 onsdage vil du kunne følge med i hverdagen i den danske lejr i Irak.

Send dine kommentarer
Har du ris eller ros til programmet, så send en mail til tv-holdet bag "Bataljonen", som er i Irak lige nu. Klik på linket til højre.

Forvent dog ikke svar lige med det samme, da tv-holdet har meget at lave og hastigheden på linierne til Irak ikke er stabil.