WI-FI-stråler dræber mænds sædceller.

16x9

Pas på, hvis du er mand, med at have din bærbare computer i skødet. Strålerne fra den trådløse forbindelse kan dræbe dine sædceller.

Argentinske forskere har påvist, at stråler fra computere, der er koblet op på internettet via en trådløs forbindelse, som for eksempel WI-FI, har en særdeles negativ effekt på mænds sædceller.

I en rapport netop offentliggjort i lægetidsskriftet Fertillity og Sterillity, beskriver forskerne ifølge Reuters, hvordan de har indsamlet sæd fra 29 raske mænd.

Oven på hver sædprøve blev der placeret en bærbar pc, der var koblet til nettet via en WI-FI-forbindelse.

Godt gennemstegte sædceller
Fire timer senere var sædcellerne, som forskerne beskriver det, godt gennemstegte.

Omkring 25 procent af cellerne svømmede ikke længere rundt. I en kontrolprøve placeret i samme temperatur, men væk fra computeren, var det kun 14 procent af sædcellerne, der ikke længere var aktive.

Ni procent havde fået DNA-skader
Blandt de overlevende sædceller havde ni procent fået DNA-skader. Det er tre gange så mange som kontrolprøven, der ikke var udsat for strålingen.

Rapporten konkluderer:

"Vores data peger på, at brugen af laptop-computer, som er trådløst forbundet til internettet, og er placeret i nærheden af mænds kønsorganer, kan reducere kvaliteten af sæden."

Forskerne understreger, at deres forsøg bygger på et forholdsvis spinkelt materiale. De ved således ikke om strålinger fra alle bærbare computer, eller alle former for trådløs forbindelse er skadelige for sædceller.

Tidligere undersøgelser har vist at også varmen fra en bærbar computer i skødet kan give skader og resultere i udslet på lårene.