Se årets nøgenløb på Roskilde Festival

VIDEO: En håndfuld nøgne mennesker trod-sede regn og smat og gav den fuld gas til årets nøgenløb

Se interviewet med vinderne nederst i artiklen og billedgalleriet fra løbet i linkboksen til højre.

Hans Kristian Andersen ryster champagneflasken og hælder champagne ud over Lisas bare bryster. Få minutter forinden er de to kommet først over målstregen i nøgenløbet på dette års Roskilde Festival.

Det legendariske løb har trukket over tusind tilskuere gennem mudderet denne lørdag formiddag og op til festivalradioens område, hvor den 100 meter lange bane snor sig rundt.

Hoppende bryster og svingende dillere
I samlet flok kommer dette års 20 stolte løbere marcherende ind med hoppende bryster og svingende dillere til tilskuernes jubel og nysgerrige blikke.

De mandlige deltagere har allerede været i aktion i går, da der var så mange tilmeldte mænd, at de skulle kvalificere sig til løbet. For kvinderne er det omvendt. Her har arrangørerne været nødt til at efterlyse deltagere med lyst til at smide kludene.

Men nu gælder det, og da løbet går løs stormer den nøgne flok af sted. Tre omgange skal tilbagelægges, og der bliver spurtet af sted. Banens skarpe sving udfordrer løberne, og flere må ned at ligge på den våde bane.

Som om det ikke er nok, at regnen er væltet ned over festivalen i løbet af natten og formiddagen, har arrangørerne fået designet en form for bruser, hen over målstregen, så der her er ekstra glat.

Rutinerede vindere
Rundt kommer de, og den forsvarende mester, Hans Christian Andersen, der i øvrigt er danmarksmester i 400 meter løb, gentager succesen og kommer først i mål på herresiden. Hos kvinderne er det også en tidligere deltager, der løber med sejren. Lisa, der ikke ønsker at få sit efternavn frem, blev nummer tre tilbage i 2006, men i år kommer hun helt til tops og vinder i fin stil.

De to nye nøgenløbmestre kan ud over hæderen og æren glæde sig over, at billetten til næste års festival allerede nu er i hus.