Pia K.: Vi er midten i politik

16x9

Dansk Folkeparti springer nu ud som et midterparti i dansk politik. På Dansk Folkepartis årsmøde bekender partiformand Pia Kjærsgaard, at, at "vi er nutidens ægte ægte socialdemokrater og konservative".

"Vi er partiet lige på midten, der har nogle af svarene på tidens mest påtrængende spørgsmål. Og som ikke har andre partiers angst for at hylde nationen og historien, sætte borgerne i centrum, tage danskernes angst og ambitioner, tvivlrådighed og frustrationer alvorligt," siger Pia Kjærsgaard.

Årsmødet i Herning kommer, efter hele 88 procent af Dansk Folkepartis lokalformænd netop har defineret sig selv om et sådan midterparti, mens 66 procent ønsker, at partiet skal samarbejde med en eventuel S-SF-regering.

S har glemt hvem de er
Ifølge Pia Kjærsgaard har Socialdemokraterne glemt, hvem de er.

"Socialdemokratiet forglemte sig selv engang i midten af 1900-tallet. Det gamle "Gør din pligt, kræv din ret" blev til en rettighedstankegang, en forsømmelse imod, at den stærke, den velstillede, den dygtigste og den kompetente gør sin pligt - hjælper andre, bidrager til fællesskabet - og først derefter ser på sine rettigheder," siger Dansk Folkepartis formand.

I dag kalder Pia Kjærsgaard S-SF-samarbejdet for en "rodebutik", hvor de to partier ikke blot er afhængige af De Radikale men også Enhedslisten. Og der stopper det ikke.

"Vi har en situation, hvor Helle Thorning-Schmidt vil være statsminister. For at blive det er hun nødt til at være handskedukke for Villy Søvndal. Og bag Søvndal står de sidste forsvarere for Sovjetunionen, den danske kommunismes grå eminence, Ole Sohn.