Per Stig: Vold i Gaza bekymrende

16x9

Per Stig: Hvis kampene fortsætter er det kun til gavn for Hamas

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) mener, at de optrappede kampe mellem Israel og den fundamentalistiske islamiske gruppe Hamas i Gaza bør stoppes med det samme.

Udtalelsen falder efter Israels angreb på Gaza lørdag, hvor mindst 271 mennesker blev dræbt.

"Den nye voldsspiral i Mellemøsten er dybt foruroligende. Voldsspiralen blev startet af Hamas og blev uproportionalt i går og i dag besvaret af Israel, udtaler Per Stig Møller i en pressemeddelelse.

Per Stig: Det er op til Israel nu
Udenrigsministeren mener, at det nu er op til Israel at bidrage til, at den humanitære situation for befolkningen i Gaza forbedres, og humanitær assistance kan leveres til den.

"Selv om Israel har ret til at forsvare sig mod terror og terrorraketter, er civile tab uacceptable," siger han.

Ifølge udenrigsministeren er en politisk aftale den eneste vej frem, hvis der skal findes en løsning på konflikten. Hvis kampene fortsætter, tjener det kun Hamas," siger han.

EU bekymrer sig også
Situationen i Mellemøsten vækker bekymring verden over, og nu reagerer EU's udenrigskommissær, Benita Ferrero­Waldner, også.

Over for TV 2 Nyhederne giver hun udtryk for stor bekymring over de fortsatte israelske luftangreb i Gazastriben. Hun beder begge sider om at lægge bånd på sig selv og stoppe den eskalerende vold, som udsætter civilbefolkningen for fare.

Hun beder også begge parter om at genoptage våbenhvilen øjeblikkeligt. Tidligere i dag opfordrede FN's sikkerhedsråd til at stoppe volden i Gaza øjeblikkeligt.