Test: LEGO + iPhone = awesome

Life of George er et simpelt, men genneført koncept, der forener LEGO-klodser med en mobil-app, og resultatet er fantastisk underholdende.

Life of George er et simpelt, men genneført koncept, der forener LEGO-klodser med en mobil-app, og resultatet er fantastisk underholdende. LEGO formår at vise, at de virkelig har forstået at forny sig.

Life of George består af to dele: En gratis app til iOS (desværre endnu ikke til andre platforme), samt en æske med en bunke med 144 klodser og et papbræt.

Og idéen er faktisk ganske simpel. App'en viser en række figurer, som du skal genskabe fysisk med klodserne så hurtigt som muligt og placere på brættet, hvorefter du med app'en tager et billede af figuren.

[image:fid:39798]

Du får så point, alt efter hvor hurtigt og præcist, du har lavet figuren. Og mens du gør det, tikker der et ur på app'en for at øge stressniveauet, hvilket i bund og grund kun gør det sjovere.

De enkelte levels har forskellige temaer, hvor man skal bygge forskellige typer figurer med de farvede brikker.

LÆS OGSÅ: LEGO-figurer skal på mission i rummet

Det er mest oplagt til solo-casual gaming, hvor man kan sidde og hygge sig lidt med spillet, lidt som med spil som Angry Birds eller Bunny Shooter.

Spillet har også en mulitplayer-del, hvor man battler om at bygge figurerne, men det er faktisk mindre sjovt, end når man spiller alene. Ud over de forudbestemte figurer, så kan man også selv lave figurer, som man kan scanne ind med telefonen.

Desværre er der ikke mulighed for at dele disse figurer med andre - det er synd.

Life of George er simpelt tidsfordriv, men det er utroligt vellykket. LEGO har de seneste år udviklet sig meget og med forskellige brætspil fornyet den måde, som man kan lege med brikkerne på.

Kombinationen af brikker og app er velgennemtænkt, velfungerende og yderst original, og det fortjener LEGO ros for, ligesom de fortjener ros for at lave et spil, som både er sjovt for granvoksne gadgetanmeldere og for børn (også børn, der er yngre end den aldersgrænse på 12 år, som der står på pakken).

Desværre findes app'en kun til iPhone og iPad - Android, Symbian og Windows Phone kan desværre ikke deltage i løjerne.

[image:fid:39800]

Og så ville vi gerne have set muligheden for fra starten at kunne dele egne kreationer med andre, så man kunne udfordre vennerne - den mulighed kommer dog senere, og det er med til at holde karakteren oppe.

Vi ville også gerne have set, at man kunne dele sine resultater med ligesindede. Det er ærgerligt, at der ikke er en form for rangliste online, hvor man kunne sammenligne sine scorer både med venner og med alle andre brugere, men vi satser på, at det er noget der kommer

Og et sidste kritikpunkt er, at det kun findes på engelsk, så helt unge børn skal måske have mor eller far med til at hjælpe.

Men bortset fra de punkter, så kan vi kun rose spillet - det er den mest originale idé, vi har set længe, og det er fantastisk sjovt! Kritikpunkterne trak faktisk karakteren ned med et beep, men originaliteten og underholdningsværdien trak karakteren op igen.

Æsken med spillet koster 250 kroner på LEGO's hjemmeside.