Sådan bliver din Windows 8-tablet

Hvordan ser fremtiden ud for Windows-computere?

Hvordan ser fremtiden ud for Windows-computere? Samsung har netop givet os svaret med sin nye Series 7 Slate tablet-computer, som den koreanske elektronikgigant viser frem på IFA 2011-messen i Berlin.

Der er tale om en tynd og veldesignet maskine med en 11,6-tommer skærm, der vejer under 900 gram og har en tykkelse på 13 millimeter. Alligevel er Series 7 Slate udstyret med en 1,6-gigahertz Core i5-2467M, fire gigabyte hukommelse og kan fås med et SSD-drev på enten 64 eller 128 gigabyte.

Skærmen har 1366 x 7688-pixel opløsning, og er udstyret med Wacom-teknologi, så du både kan bruge den med fingrene og en stylus, der leverer øget præcision i Windows-brugerfladen. Maskinen har et 2-megaixel kamera på fronten, et 3-megapixell kamera på bagsiden samt både 3G, Bluetooth og Wi-Fi samt en USB-port og MicroHDMI-udgang. Du kan udvide lagerpladsen med MicroSD-kort.

LÆS OGSÅ: Er det her Windows 8?

[image:fid:39265]

Samsung lover mellem seks og syv timers brug på en fuld opladning, hvilket er ganske imponeret taget i betragtning, at den tynde maskine er udstyret med forholdsvis heftig hardware.

Endnu kender vi kun de amerikanske priser. Samsung Series 7 Slate koster 1.099 dollars med 64 gigabyte SSD-drev over på anden side af andedammen, hvilket i danske kroner er cirka 5.700 kroner. Amerikanske priser oplyses altid uden salgsskat, så derfor skal vi som smide 25 procent moms oven i prisen, der så ender på cirka 7.100 kroner.

Samsung sælger også en model med 128 gigabyte SSD-drev og tilhørende dock og tyndt trådløst tastatur for 1.349 dollars, eller cirka 8.800 kroner inklusiv moms.

LÆS OGSÅ: Windows 8 er en revolution

[image:fid:39266]

Microsoft har tidligere bekræftet at alle eksisterende Windows 7-computere vil kunne opgraderes til Windows 8, og Samsung meddeler da også, at firmaet vil arbejde med Microsoft om at få Windows 8 på Series 7 Slate.

Webmedierne Thisismynext.com og Pcmagazine.com har allerede haft fingrene i maskinen, som de umiddelbart tager ganske pænt imod. Største kritikpunkt er som forventet Windows 7, der bare ikke fungerer synderlig godt med berøringsvenlige skærme. 

Her på Beep glæder vi os virkelig til at se Windows 8 køre på maskiner som Samsung Series 7 Slate. Det får vi måske en chance for allerede den 13. september, hvor Microsoft forventes at frigive tidlig udgave af Windows 8 på sin udviklermessen BUILD i Anaheim i Californien.