Oscar-vinder tjener flere penge på piraterne

Noget tyder på, at kriminalitet alligevel godt kan betale sig - i hvert fald hvis man er offeret i filmbranchen, og ens film er genstand for talrige u

Noget tyder på, at kriminalitet alligevel godt kan betale sig - i hvert fald hvis man er offeret i filmbranchen, og ens film er genstand for talrige ulovlige downloads.

Filmselskabet bag Oscar-filmen Hurt Locker, Summit Entertainment har nu givet fildelerne et "tilbud", de næsten ikke har råd til at sige nej til. Betal 2.500 dollar (15.000 kroner) eller se frem til et svigende økonomisk søgsmål, der kan ende meget dyrere.

Kan tjene flere penge på piraterne

Hele 5.000 amerikanske pirater har indtil nu fået "tilbudet" fra selskabet, og man regner med at godt 20.000 fildelere vil kunne se frem til et brev.

Hvis man gik ud fra, at i hvert fald halvdelen af de implicerede fildelere gik med til at betale de 2.500 dollar uden at klage for at slippe for en dyere retsag, så ville selskabet pludselig få hele 25 millioner dollar ud af den ulovlige net-aktivitet.

Til sammenligning har Hurt Locker tjent små 16,4 millioner dollar i de amerikanske biografer, så det generøse "tilbud" fra Summit Entertainment, ser pludselig ud til at kunne blive en ganske fornuftig forretning for selskabet.

LÆS OGSÅ: To års fængsel for at filme The Dark Knight

I USA kan man tvinge netudbyderen til at oplyse piratens navn ud fra IP-adressen, hvis man har loven med sig. Det er endnu ikke lovligt herhjemme, så der er ikke grund til yderligere panik for at dette ville blive en udbredt "forretningsidé" i Danmark.

Kilde: TorrentFreak