Opdatering giver Windows en dødelig fejl

Der bliver nu rapporteret om flere tilfælde af Windows-brugere, der oplever at deres computer helt fryser efter en opdatering, der kom på gaden den 10

Der bliver nu rapporteret om flere tilfælde af Windows-brugere, der oplever at deres computer helt fryser efter en opdatering, der kom på gaden den 10. november. Der skulle være tale om alle de nulevende Windows-versioner, som NT, 2000, XP, Vista og Windows 7.

Fejlen går i computerkredsene under navnet Black Screen of Death, og som først dukker op et stykke tid efter du har tændt computeren. Pludselig forsvinder dit skrivebord (det virtuelle vel at mærke), så Start-menuen, opgavelinien og så videre, så man til sidst ikke har så meget at arbejde med.

Endnu ukendt årsag

Man ved ikke præcist endnu hvad årsagen er til problemet, men noget i den nye opdatering ændrer de såkaldte registeringsnøgler til Windows, og denne ændring kan visse programmer ikke tåle, så de lukker i.

Der skulle specielt være tale om antivirus-programmer og spyware, som dog ikke skulle involvere Windows eget Essentials. Crashet af Windows sker, så snart de berørte programmer starter op.

Microsoft har endnu ikke selv været ude med en officiel forklaring på problemet, som kun opstår på nogle computere, og altså ikke alle, må vi hellere fastslå. Dog har firmaet PrevX kommet med en mulig men stadig alternativ løsning, som du kan finde ved at hente hjælpe-program HER.

Læs mere:

PC World

PrevX