Kindle Fire kommer til Europa til januar

Amazons nye lille tablet, Kindle Fire, sælger godt i USA. Firmaet selv har ikke opgivet nogle salgstal, men siden sin amerikanske lancering den 15.

Amazons nye lille tablet, Kindle Fire, sælger godt i USA. Firmaet selv har ikke opgivet nogle salgstal, men siden sin amerikanske lancering den 15. november har det været det bedste sælgende produkt på Amazonc.om

Firmaet har pralet løs med, at Black Friday, dagen efter Thanksgiving i USA, ”var den bedste dag nogensinde for Kindle-familien – forbrugere købte fire gange så mange Kindle-enheder sammenlignet med sidste Black Friday – og sidste år var et fantastisk år.” Maskinen bliver også hevet ned fra butikshylderne i den landsdækkende elektronikkæde, Best Buy, og det forstår man godt – Kindle Fire koster nemlig kun 200 dollars, eller cirka 1.100 kroner.

LÆS OGSÅ: TV2 Sputnik klar på iPad

Ja, det går så godt for Amazon, at investeringsbanken, Canaccord Genuity, i et arbejdspapir forudser, at Apple vil sælge en million færre eksemplarer af iPad i fjerde kvartal af i år, netop på grund af Kindle Fire.

Og nu forlyder det altså, at Kindle Fire tager turen over Atlanterhavet og til at starte med lander i Storbritannien tidligt næste år.

Det er websiden KnowYourMobile.com, der bringer historien, og informationen kommer angiveligt direkte fra anonym kilde direkte hos Amazon.

LÆS OGSÅ: Amazons nye tablet er billig og anderledes

[image:fid:40124]

Amazon Kindle Fire er ikke en vanlig Android-tablet, men er i stedet udstyret med en helt anderledes brugeroplevelse, der lokker brugeren i retning af firmaets onlinetjenester. I USA tilbyder Amazon både film, tv-serier, musik, bøger, magasiner og apps. 

”Kernen er baseret på Android, men resten har vi selv skabt,” forklarer Steve Kessel, Senior vicepræsident hos Amazon ”Vi startede med Android men byggede en helt ny brugergrænseflade, et nyt design og en ny brugeroplevelse.”

Amazon står ikke står stærkt med sine onlinetjenester i Storbritannien som det er tilfældet i USA, og derfor forventer mange, at prisen bliver noget højere, måske 200 pund, svarende til 1.750 kroner. Det vil dog stadigvæk være halv pris af den billigste iPad-model på det britiske marked.

LÆS OGSÅ: Android-ejere snydes for opdateringer

Det står uvist om Amazon Kindle Fire vil kunne købes af danske forbrugere. Mange af tjenesterne er nemlig ikke tilgængelige fra Danmark, men det kunne jo tænkes at Amazon over tid udbredte sine mange indholdsbutikker til at dække flere europæiske lande. Firmaet ejer blandt andet filmtjenesten LOVEFiLM.dk.

Se frem til et snarligt smugkig på Amazon Kindle Fire her på Beep.