HP på vej med mindre (bedre?) TouchPad

Du er måske ikke klar over det, men der findes faktisk et alternativ til iPad 2 og de forskellige Android-tablets.

Du er måske ikke klar over det, men der findes faktisk et alternativ til iPad 2 og de forskellige Android-tablets. Det hedder HP TouchPad og er en tablet-computer med 9,7-tommer skærm, der pt. kun sælges i USA. Den bruger webOS-operativsystemet, der oprindelig blev udviklet af Palm, men nu ejes af HP, der købte firmaet sidste år.

HP TouchPad har kunne købes i USA siden juli, og har fået en lunken modtagelse for sit fysiske design, der virker forældet sammenlignet med eksempelvis iPad 2 og Samsung Galaxy Tab 10.1, samt småproblemer med hastighed og stabilitet.

Læs eksempelvis disse anmeldelser fra Wired GadgetLab, AllThingsD og Engadget.

Men anmelderne er vilde med webOS-operativsystemet, hvor der blot skal skrues lidt i maskinrummet for at fikse de ovennævnte problemer.

LÆS OGSÅ: Ny spiller på tablet-banen fra HP

[image:fid:39147]

Måske sker det samtidig med, at HP lancerer en mindre udgave af TouchPad med efternavnet Go. Hvordan ved vi, at den kommer? Det amerikanske FCC, et amerikansk standardiseringsorgan, der varetager og regulerer radio- og tv-frekvensfordeling, har afsløret maskinen på sin webside. Her får vi at vide, at den kommer med en 1,5-gigahertz dualcore-processor og 3G-modem. Den nuværende TouchPad har en 1,2-gigahertz processor, så der er tale om et skridt i den helt rigtige retning.

Forhåbentlig vil HP TouchPad byde på en mere finpoleret softwareoplevelse kombineret med fremragende batterilevetid. Og forhåbentlig får vi også lov til at lege med den herhjemme i Danmark.

Pt. er HP Danmarks officielle udmelding, at man intet aner om, hvornår den eksisterende HP TouchPad kommer til Danmark og hvad den eventuelt vil koste.