Her er de bedste antivirus-programmer

Det er det uafhængige testlaboratorium AV-Comparatives.org, der har lavet en ganske omfattende test af 16 forskellige antivirus-programmer, som de har

Det er det uafhængige testlaboratorium AV-Comparatives.org, der har lavet en ganske omfattende test af 16 forskellige antivirus-programmer, som de har udgivet i en 27 sider lang rapport (PDF).

De 16 forskellige programmer er følgende:

- Avast Professional Edition 4.8

- AVG Anti-Virus 8.5

- AVIRA AntiVir Premium 9.0

- BitDefender Anti-Virus 2010

- eScan Anti-Virus 10.0

- ESET NOD32 Antivirus 4.0

- F-Secure AntiVirus 2010

- G DATA AntiVirus 2010

- Kaspersky Anti-Virus 2010

- Kingsoft AntiVirus 9

- McAfee VirusScan Plus 2009

- Microsoft Security Essentials 1.0

- Norman Antivirus & Anti-Spyware 7.10

- Sophos Anti-Virus 7.6

- Symantec Norton Anti-Virus 2010

- Trustport Antivirus 2009.

Deres mål var ikke bare at finde ud af hvilke programmer, der er bedst til at opdage virus på inficerede computeren, men også at se hvor meget de fjerner af virussen. Og som I kan se af resultaterne, er det ikke alle der er lige gode:

[image:fid:34816]

De eneste der fik 'good' i både at fjerne selve virussen og alle spor efter den var programmerne eScan, Symnatec og Microsoft, hvor de fleste ellers havde større problemer med at fjerne spor efter virussen.

Et program som Norman Antivirus klarede sig rigtig dårlig i testen og fik kun 1 stjerne, hvor eScan, Symnatec og Microsoft til sammenligning fik 3 stjerner.

Af de tre top-programmer er det dog kun Microsofts Security Essentials der er et gratis program, som du kan læse mere om og hente her.

Du kan selv hente rapporten her (PDF).