Afspil alverdens filmformater på din iPhone

Den gratis medieafspiller, VLC, er nemlig blevet frigivet i iTunes App Store og virker med iPhone 4, iPhone 3GS og nyere modeller af iPod Touch. VLC e

Den gratis medieafspiller, VLC, er nemlig blevet frigivet i iTunes App Store og virker med iPhone 4, iPhone 3GS og nyere modeller af iPod Touch.

VLC er tidligere blevet frigivet til iPad, men nu virker programmet altså på næsten alle af Apples håndholdte gadgets, der bruger iOS 3.2 eller nyere.

Hvis du ikke allerede bruger VLC på din Windows-PC eller Mac, så kan vi fortælle, at det er et af den slags programmer, der sluger stort set alle de film- og lydfiler du kan finde på nettet. Du behøver ikke bekymre dig om codecs eller bøvle med indstillinger, du installerer bare programmet og kan ellers gå i sving.

Vi har brugt et par stunder med den nye VLC-app på en iPhone 4 og kan konstatere, at programmet virker som lovet, men dog ikke er lige så velfungerende eller stabilt som VLC til eksempelvis Windows eller Mac.

Har du DivX, Xvid eller MPEG-2-filer liggende i almindelig standard-opløsning, så er der en god chance for, at de afspiller fint og uden problemer. Vi prøvede med et par forskellige filmklips og efter et par sekunders pause i starten og et par host og hak, så afspillede de fint.

[image:fid:37149]

Filerne overføres via iTunes, hvor du skal gå ind og vælge din iPhone eller iPod, finde Programmer-faneblandet og herfra kan du så vælge hvilke filer, som VLC skal have adgang til.

Du kan dog godt glemme alt om at servere film i HD-format til din iPhone eller iPod. Vi prøvede med en film i 720p HD-opløsning og MKV-format. VLC advarede os straks om, at vores iPhone nok ikke var hurtig nok til opgaven, og det endte da også med en slemt hakkende oplevelse, der slet ikke var værd at se på.

Apples iPhone og iPod har faktisk indmad, der er i stand til at afspille bestemte videoformater i HD-opløsning , men den er forbeholdt for Apple selv, og app-udviklere kan ikke få adgang til den.

Men hey, i det mindste kan du nu bare smide DivX- og Xvid-filer over på din iPhone uden at skulle tænke mere over det.