Hirsi Ali i Odense er urealistisk

16x9

Odense: Viceborgmesters tilbud om at huse forfat-teren Hirsi Ali holder ikke

Tilbuddet fra Odenses viceborgmester om at huse den somalisk-hollandske Ayaan Hirsi Ali er nået til Holland.

Flere hollandske medier fortæller i dag historien om, at viceborgmester Alex Ahrendtsen (DF) vil have den islamkritiske forfatter til at søge tilflugt i Odense under en særlig ordning for forfulgte forfattere. Men Ayaan Hirsi Ali er ikke omfattet af ordningen, fortæller Mille Rode, daglig leder af dansk PEN, til Ritzau. Det er kun dem, der står på Internatio­nal PEN's liste over forfulgte forfat­tere. Og det gør Ayaan Hirsi Ali ikke.

"Da Ayaan Hirsi Ali kom frem, var det i egenskab af politiker og ikke forfatter. Og så vidt jeg ved, har hun heller ikke selv ønsket at komme på listen," siger Mille Rode.

Ayaan Hirsi Ali har været under politibeskyttelse siden 2004 efter mordet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh, der blev myrdet af en islamisk ekstremist. Han havde lavet en film, som handler om islams behandling af kvinder, hvor manuskriptet var skrevet af Ayaan Hirsi Ali.

Hun har levet i frivillig eksil i USA i en længere periode, men vendte i sidste uge tilbage til Holland, hvor hun nu får beskyttelse. Og det er i den forbindelse, at viceborgmester i Odense Alex Ahrendtsen mandag i en pressemeddelelse kom med sit tilbud.