To danske soldater dræbt i Helmand

To danske konstabler fra Den Kongelige Livgarde blev aftes dræbt i kamp mod Taleban i Upper Gereshk Valley i Hel­mand i det sydlige Afghanistan. Det oplyser Hærens Operative Kommando.

De to dræbte er den 24-årige Mikkel Keil Sørensen og den 22-årige Thorbjørn Ole Reese, der begge tilhørte den lette opklaringssektion i det mekaniserede infanterikompagni.

Ifølge de foreløbige oplysninger angreb Taleban flere gange de danske stillinger. Kamphandlingerne brød ud ved 19-tiden og varede et par timer.

Under kampene blev de danske styrker blandt andet støttet af kamphelikoptere.

En soldat - også fra Den Kongelige Livgarde - blev såret i den ene arm og et ben. Han er uden for livsfare og har selv ringet hjem og underrettet sine pårørende.

Den sårede soldat bliver behandlet på felthospitalet i Camp Bastion, oplyser HOK's presseofficer Hans Vedholm.

Forsvarsminister Søren Gade (V) udtrykker i en pressemeddelelse stor sorg over budskabet om de to dræbte og den sårede danske soldat.

"Mine tanker og min dybeste medfølelse er hos familierne og de pårørende i Danmark. Ligesom jeg sender min varmeste medfølelse til kammeraterne i Afghanistan," siger forsvarsministeren.

Hvad de to danske soldater blev ramt af er ikke oplyst, men ifølge HOK blev begge dræbt på stedet.

I dag holdt Den Kongelige Livgarde korte mindehøjtideligheder for de dræbte på vagtkompagniets kaserne ved Rosenborg Slot i København og på livgardens kaserne i Høvelte i Nordsjælland.