Tag et billede eller en film

Når du har fundet din nyhed, er det på tide at tage billeder eller optage video med din mobiltelefon eller dit kamera.

Ved at tage billeder kan du dokumentere, at din nyhed ikke bare er noget du har fundet på, og samtidig er fotos og video med til at gøre din nyhed mere interessant for andre. Hvis din nyhed ikke egner sig til fotos eller video, kan du selvfølgelig stadig skrive den og sende den til os.

Der er nogle vigtige retningslinier der skal overholdes, når du tager billeder.

En af de vigtigste tommelfingerregler er, at du ikke må være til unødig ulempe for andre. Hvis du for eksempler er vidne til en ulykke, skal du følge politiets og redningsmandskabets anvisninger, og lade være med at gå i vejen.

Samtidig er det vigtigt, at du ved ulykker respekterer ofre og pårørende, og lader være med at krænke deres værdighed, ved at trænge dig på og tage billeder.

TV 2 bringer som udgangspunkt ikke billeder der krænker ofrenes, de pårørendes eller seernes værdighed. Hvis redaktionen mener, at billeder er krænkende, bringer vi dem ikke på 1234 | Dine Nyheder.

Det betyder for eksempel, at billeder af døde personer, nøgenhed og seksuel aktivitet vil blive sorteret fra, med mindre der er ekstraordinære grunde til at vise dem.