Dødssyg af Ikea-kødbolle

En kødbolle fra Ikea kunne i værste fald have kostet en etårig pige livet.

Den lille pige Havannah er meget allergisk over for mælk og æg, så da hun og hendes mor ville spise på caféen i Ikea i Kalma, sikrede moderen sig, at kødbollerne på menuen ikke indeholdt det.

"Jeg spurgte personalet, om hun så kunne spise deres kødboller," siger moderen Therese Hällbladh til den svenske avis Aftonbladet.

Ikeas personale forsikrede dog moderen om, at kødbollerne var for allergikere, og at den lille pige derfor sagtens kunne spise dem. Heldigvis var hun ikke særligt sulten, og det blev derfor kun til en kødbolle.

I bilen på vej hjem fra Ikea, blev den lille pige pludselig dårlig. Hun fik en voldsom allergisk reaktion, og moderen skyndte sig at få hende i behandling.

"Jeg troede, at jeg kunne stole på Ikea, sådan en fejl må simpelthen ikke kunne ske, siger moderen. Det er Ikeas varehuschef i Kalmar enig i.

"Man skal kunne stole på Ikea. Det er det vigtigste for os. Vi håndterer sådanne bestillinger hver dag og har klare rutiner for, hvordan vi skal gøre det sikkert, siger varehuschefen Åke Ohlsson.

Han beklager hændelsen.